Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Satsningen: Skaraborg ska växa till 300 000 invånare

Skaraborg ska växa till 300 000 invånare – och bli en en gemensam arbetsmarknadsregion så snart som möjligt, enligt en ny utvecklingsstrategi.

– Det är en tydlig signal till invånare, företag och nya Skaraborgare, säger Katarina Jonsson (M), ordförande i Skaraborgs kommunalförbund.

Text

Skaraborgs kommunalförbund har lagt en ny utvecklingsstrategi som ska leda till att regionen växer till 300 000 invånare. Foto: TT/Press

Annons

Beslutet kommer från Skaraborgs kommunalförbunds så kallade direktion som vid ett möte i slutet på förra veckan slog fast den nya utvecklingsstrategin.

– Det är en enorm styrka när Skaraborgs 15 kommuner pekar ut tydliga mål för utveckling och tillväxt. Det är en tydlig signal till invånare, företag och nya Skaraborgare. Vi är en attraktiv framtidsregion, säger Katarina Jonsson (M), ordförande i Skaraborgs kommunalförbund, i en kommentar.

Annons

Annons

Målsättningen är att till år 2030 ställa om regionen så att Skaraborg är ett hållbart och konkurrenskraftigt samhälle, skriver kommunalförbundet i ett pressmeddelande.

För att nå detta ska förbundet fokusera på Skaraborgs attraktivitet, infrastruktur, samhällsplanering och kompetensförsörjning, vilket i sin tur ska leda till att Skaraborg blir en gemensam arbetsmarknadsregion med 300 000 invånare.

Det bor i dag omkring 270 000 personer i regionen.

– Den här målet bygger ihop Skaraborg för framtiden och tillsammans är vi starka, säger Jonas Sundström (S) 1:e vice ordförande i kommunalförbundet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan