Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Läsartext
Sol, semlor, sång och SPF

SPF Seniorerna i Tidaholm har haft sitt sedvanliga månadsmöte. Sören Frid stod för underhållningen.

Detta är en läsartext.

Sören Frid stod för underhållningen på SPF Seniorernas årsmöte.

Bild: Privat

Annons

Ute sken solen, talgoxen och nötväckan hade konsert och inomhus var det ett muntert sorl. Samtidigt pågår ett förfärligt krig i Ukraina. Landet känns så nära rent geografiskt.

Ordföranden Agneta Hendriksson hälsade runt 90 personer välkomna. Långborden var således så gott som fullsatta och på programmet stod ”Västgötaskoj” med Sören Frid. Mötena brukar vara välbesökta men Sören Frid gjorde helt klart sitt till.

Annons

Annons

Den nya styrelsen presenterades: Agneta Hendriksson, Ulf Persson, Birgitta

Karlsson, Lisbeth Persson, Anita Wollmér, Jan-Ove Piehl och Nils Werner.

Agneta informerade om vikten av att ta den fjärde sprutan, fortsätta vara försiktig men också tillåta sig att ha roligt.

I SPF-appen finner du all information om det som pågår. Den som har problem med att installera appen kan få hjälp med detta i samband med månadsmötena.

• Här följer ett axplock:

Bio för daglediga en torsdagseftermiddag i april och en i maj. Det avslöjades också. att den omtalade filmen ”Kvinnan från Tidaholm” visas vid ett av dessa tillfällen.

• Söndagscaféer på Villan.

• Vårkursen på Helliden under några fredagar har inletts.

• Den som behöver hjälp med surfplatta eller mobil kan få detta av några elever från Rudbecksgymnasiet.

Kaffe och supergoda semlor serverades före underhållningen. Att duka, brygga kaffe och beställa bröd gör sig inte självt. Ett speciellt tack riktades därför till denna grupp.

Därefter överlämnades mikrofonen till Sören Frid, denne mångkunnige och underfundige man. Först ut var ”Gärdebylåten” och ”Spelmansglädje” på elfiol.

Sedan rev han av några välkända 60-talslåtar – ”Down town”, ”New Orleans” och ”Still” – refränger som sitter i ryggmärgen på oss levnadsglada pensionärer.

”När det våras i bland bergen” sjöngs på olika melodier. Eddie Meduza och Mats Ljung kom med på ett hörn beroende på att skoj hela tiden blandades med allvar. ”Vildandens sång” med en annan helt okänd text gav upphov till generande fniss och slutligen skrattsalvor.

Annons

Annons

Man kan lugnt säga att Sören har många strängar på sin lyra. Som slutkläm blev det ett potpurri av Sven-Ingvars sånger. Fart och fläkt präglade denna eftermiddag. Han avtackades med en blombukett och rungande applåder.

På månadsmötet i april deltar äldrevårdsteamet från Närhälsan.

Inga Kämpe

Annons

Annons

Till toppen av sidan