Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Läsartext
Ljusmanifestation för Ukrainas folk: "Måste hjälpas åt"

Fredrik Lindberg, Vänsterpartiet och Michelle Hjerp Holmén, Socialdemokraterna, har beslutat att ta initiativet till en manifestation för Ukraina och deras utsatta befolkning på söndag.

Detta är en läsartext.

Fredrik Lindberg, Vänsterpartiet och Michelle Hjerp Holmén, Socialdemokraterna välkomnar till en manifestation för Ukraina på söndag.

Bild: Privat

Annons

– Det fanns ingen tvekan, konstaterar båda de lokala partiordförandena när idén kom upp i de båda partierna att man omgående borde anordna en manifestation som stöd för Ukraina och dess befolkning, när det nu råder ett fullskaligt krig bara några timmars flygresa från Sveriges gräns.

Båda anser att det är ett fruktansvärt angrepp på demokratin och ett direkt brott mot folkrätten det Ryssland med Vladimir Putin i spetsen just nu ägnar sig åt och något som kan hota hela världsfreden om det inte får ett slut omgående.

Annons

Annons

– Behovet av hjälpinsatser och stöd är obegränsat och allt vi kan göra för att stödja, främst kvinnor och barn som drabbas allra värst av krigets härjningar, måste vi försöka hjälpas åt med, säger duon.

På söndag kväll anordnas därför en ljusmanifestation på Gamla Torget som kommer att inramas av sång framfört av Lisa och Rebecka Öhgren och med musik av Helena Sköld.

Tala kommer bland annat Elene Blom göra, som själv har sitt ursprung i Ukraina. Det gör även Asem Alkordi, som var tvungen att fly från krigets Syrien och nu fått en fristad för sig och sin familj i Tidaholm.

Dessutom blir det tal av Vänsterpartiets Fredrik Lindberg och Socialdemokraternas Lena Andersson. Eventuellt kommer också en dansgrupp att visa sina kunskaper.

Det kommer att tändas marschaller i en symbolisk hjärtformation på torget och där kommer också finnas affischer med Swish nummer och QR - kod med uppmaningen att skänka pengar till UNHCR:s insamling som går oavkortat till stöd för Ukrainas befolkning.

Konferencier för kvällens event är Patricia Axelsson.

Fredrik Lindberg och Michelle Hjerp Holmén är mycket tydliga med att påpeka att detta absolut inte är något partipolitiskt arrangemang utan alla som vill visa sitt stöd för de som håller på att få sitt land, helt oprovocerat, sönderbombat av den ryska krigsmakten är välkomna att delta.

– Någon måste ta initiativet och nu blev det vi. Hoppas vi blir många på torget på söndag, avslutar de två.

Ingen kan göra allt – men alla kan göra något.

Bengt Karlsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan