Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Roland fortsätter svinga klubban hos TIHF

Roland Samuelsson omvaldes som ordförande när Tidaholms Idrottshistoriska Förening höll sitt årsmöte i Villan.

Detta är en läsartext.

Vid årsmötet med Tidaholms IHF uppvaktades Kjell Andersson med föreningens standar och Roland Samuelsson med diplom. Lisbeth Göthberg som var mötesordförande och även delade ut utmärkelserna erhöll blommor. Foto: Carsten Ertsaas

Annons

Ytterligare ett år kan läggas till handlingarna, ett år som präglades hårt av pandemin. Föreningens museum fick hållas stängt under större delen av 2021. Trots detta fanns det en tapper skara som sågs ibland för att genomföra olika föreningsarbeten och även ett antal månadsmöten kunde genomföras planenligt.

Under hösten fick föreningen ett dystert besked av kultur- och fritidschefen Pema Malmgren samt enhetschef Daniel Andersson om att föreningen förmodligen kommer att bli av med den stora samlingslokalen där det också finns utställningsmaterial. Anledningen är att Tidaholms GS ska ha en hoppgrop i Idrottshallen och den kommer att hamna ovanför museets samlingssal. Det har utlovats av såväl Pema Malmgren som politiker att föreningen kommer ersättas med en ny lokal, men ännu har inget besked lämnats. Det innebär att föreningen nu har svårt att planera kommande verksamheter.

Annons

Annons

Westgöta Idrottshistoriska Sällskap anordnade tillsammans med RF/SISU en föreningsdag i Lidköping under hösten och där Tidaholms IHF var representerat. En dag som var mycket givande och gav många uppslag. SISU inbjöd också till ett studiebesök till idrottsanläggningen i Åsarp som drivs av ortens förening. Turen avslutade sedan på Falköpings museum där IFK Falköping hade en utställning i samband med föreningens 100-årsfirande.

Traditionsenligt deltog föreningen i Konstnatten. Den här gången valde föreningen att enbart hålla öppet under lördagen och drygt 300 besökare kunde räknas in. Ett mycket bra resultat.

Föreningens nuvarande hemsida kommer att försvinna liksom för alla andra föreningar som är medlemmar inom Westgöta Idrottshistoriska Sällskap. Vid årsskiftet 2022/2023 kommer förhoppningsvis en ny hemsida att presenteras.

Vid WIS årsmöte avgjordes WIS-mästerskapet i Idrottsfrågor. Tyvärr kunde inte föreningens trio Kjell Andersson, Johnny Gustavsson och Roland Samuelsson försvara sin mästartitel utan det blev en delad tredje plats tillsammans med Falbygdens IHS.

En summering av det gångna året är att pandemin inte kunde knäcka verksamheten fullständigt, utan det fanns många ljuspunkter.

Årsmötesförhandlingarna genomfördes snabbt under Lisbeth Göthbergs suveräna ledning.

Annons

Det blev genomgående omval på de olika posterna. Roland Samuelsson ordförande. Carsten Ertsaas, Kjell Andersson och Bengt Falk två år som styrelseledamöter. Dick Ljungberg och Jonny Nilsson, ett år som suppleanter. Till revisorer Ingegärd Rehn och Janne Ström, suppleant Bertil Lundström. Valberedning Johnny Gustavsson och Dick Ljungberg på ett år.

Årsmötet avslutades med utmärkelser och där Kjell Andersson tilldelades föreningens standar för mångårigt arbete i styrelsen samt diplom till Roland Samuelsson.

Janne Kindmalm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan