Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Engagera unga i samhällets politik!

Just nu sitter det vuxna i olika nämnder för att ta beslut om samhället som ibland involverar oss ungdomar så varför inte engagera oss istället för bestämma saker och gissa sig till vad vi vill.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Lorna Moon Bergman.

Bild: Privat

Annons

Jag tycker att man borde lägga till en plats för en skolungdom mellan åldern 13–19 år i barn- och utbildningsnämnden. Detta borde göras då man enklare kan ta reda på vad som behöver förbättras i skolmiljön men också utbildningsmässigt.

Då skulle många kanske säga att unga inte är intresserade av politik. Till det vill jag upplysa er om att ni skulle bli förvånade över hur många som har åsikter om skolan men också vardagliga saker som kräver förbättring. Tvärtemot vad många tror så måste det inte alltid handla om politik som vi tänker den, med stora frågor som till exempel antalet flyktingar som ska tas in.

Annons

Annons

Många skulle kanske också säga att unga inte är tillräckligt mogna och inte har någon förståelse om hur man hanterar stora pengar. Om ni nu tycker så varför ger ni oss inte en chans? Varför ger ni oss då inte den kunskap vi kräver för att kunna påverka?

Vissa är involverade i samhällets politik med idéer om vad som skulle göra Tidaholm mer attraktiv för barn och unga. Om ni inte lär oss vad vi behöver så har vi ju ingen chans att förbättras.

Vi borde involvera unga i samhällets politik mer eftersom allas åsikter behövs i ett demokratiskt samhälle. Sverige är ett fritt land där alla får tycka och tänka vad de vill, så låt då oss ungdomar göra det på en nivå där vi kan göra skillnad.

Lorna Moon Bergman

Annons

Annons

Till toppen av sidan