Annons

Annons

Annons

Gymnastik

TGS tog sig upp på pallen i Alingsås

TGS-gymnasterna gjorde sin första tävling för säsongen.

Och de fem tjejerna gjorde bra insatser i Alingsås.

– Jag tycker att tjejerna gjorde väldigt bra serier, sa tränaren Andreas Jansson.

Ella Tollmén, Sofia Johansson, Iris Danielsson, Ebba Nilsson och Nikki Andersson gjorde bra resultat i Alingsås.

Bild: Privat

Annons

Under helgen som gick tävlade fem gymnaster från Tidaholms Gymnastiksällskap i Alingsås. För fyra av gymnasterna var det första gången de tävlade i klassen ”klubbpokal” och det var tjejernas första tävling för säsongen. Samtliga fyra lyckades bra med sina serier. Iris Danielsson vann mångkampen och tog grensegrar i både bom och fristående. Ella Tollmén blev tvåa i mångkampen och tog också två grensegrar, i hopp och barr. Nikki Andersson och Ebba Nilsson delade på tredjeplatsen i mångkampen.

Annons

Annons

– Jag tycker att tjejerna gjorde väldigt bra serier och som jag förstår det ligger vi före de andra föreningarna i den här pokalserien som är ny från 2021, berättade tränaren Andreas Jansson.

Sofia Johansson var den femte TGS-gymnasten på plats i Alingsås. Sofia tävlade gjorde även hon sin första tävling för säsongen då hon tävlade i klassen ”rikspokal” som är den högsta av pokalserierna. Johansson blev tvåa i mångkampen.

– Hon hade lite otur i barren med några missar som var hennes första redskap för dagen. Det var nog lite nerver, och att det var säsongens första tävling som påverkade henne där. Men sedan tog hon revansch i andra redskapet, bom, och gjorde nog sin bästa serie på länge, vilket resulterade i en grenseger, berättade Jansson.

Sofia stod även för en fin serie i friståendet där blev hon tvåa i grenen. Hopp var hon också nöjd med, fast det är lite under uppbyggnad.

Jag tycker även att Sofia gjorde väldigt bra första tävling. Det krävs väldigt mycket av en gymnast som missar i första grenen, att skaka av sig det och gå vidare till nästa gren. Det visar på styrka och erfarenhet när man fixar det, säger Andreas som är mycket nöjd med helgens tävling.

Nästa helg åker TGS till Gråbo med tio gymnaster.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan