Annons

Annons

Annons

Annons

Nedläggning av Lindängen

Insändare
Man måste agera i samtiden och för framtiden!

I förra veckan beslutade den nya majoriteten om att återöppna Lindängen, något som tidigare beslutats i fullmäktige och röstats om i folkomröstningen.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

S och V tycker man ska överlåta Lindängens tomma lokaler till Migrationsverket för att kunna ta emot ukrainska flyktingar.

Bild: TT, Eva Wårenius

Annons

Ett beslut av nämnden som innebär ett skyndsamt öppnande av Lindängen - slarvigt och utan tydlig plan;

- utan att veta vilket behov vi kommer ha vid Solviks kommande renovering,

- utan en plan för hur många platser vi ska ha i kommunen,

- utan en plan på hur framtidens äldreboende ska byggas,

- utan att ta hänsyn till den nationella utredningen om framtidens äldreomsorg,

Annons

- utan att lyssna på förvaltningen och

Annons

- utan dialog med pensionärsorganisationer.

Vi har i dag inget behov av nya platser då det inte råder någon kö till särskilt boende. Medel kommer nu tas från övrig välfärd, där vi har tydliga behov! Vi får färre möjligheter att arbeta med tidiga åtgärder för våra barn, öka platser inom LSS med mera.

Det finns även ett skriande behov av att ta emot de flyktingar som kommer från Ukraina, kvinnor och barn som behöver trygghet och säkerhet. Överlåt lokalerna till Migrationsverket i denna humanitära kris och invänta den pågående planen för hur framtidens äldreboende ska se ut. På så vis kan vi ta ett samlat tag om hur vi ska trygga våra äldres framtid, låt inte enskilda beslut urholka vår välfärd. Det är stora investeringar vi har framför oss, sådana beslut kräver en tydlig plan. Politiker har ett större ansvar än att slarvigt genomföra beslut för att vinna populäritetspoäng. Man måste agera i samtiden och för framtiden!

Oansvarigt, slarvigt och skyndsamt…

Alexander Lagerholm (S), Anna Zöögling (S), Linda Boudin (S), Patricia Axelsson (V), Jonas Storm (S), Angelica Holst (S), Emma Graaf (S), Håkan Joelsson (S) och Ingvar Jansson (S) - ledamöter i social- omvårdnadsnämnden

Annons

Annons

Till toppen av sidan