Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd nordost

Läsartext
Frideneboken utsedd till Årets Västgötabok 2020

Frideneboken trycktes i 500 exemplar och sålde slut på rekordtid. Mottagandet av boken blev över förväntan, och nu uppmärksammas Frideneboken med ett prestigefyllt diplom som Årets Västgötabok.

Detta är en läsartext.

Frideneboken har utsetts till Årets Västgötabok år 2020. På bilden ses Anne Andersson och ordförande Johnny Hagberg från Föreningen för Västgötalitteratur flankera mottagarna av diplomet Heidi Eskonniemi, Stig Qvarfort och Elvy Westman (från vänster) som representanter för Frideneboken.

Bild: Privat

Annons

Föreningen Västgötalitteratur tilldelar varje år sedan 1980 ett diplom för Årets Västgötabok.

Den vinnande boken utses av en särskild kommitté. Den skall enligt kriterierna ha en tilltalande typografi och vara väl disponerad.

I år fyller Föreningen Västgötalitteratur 60 år, och efter uppehåll på grund av pandemin delades två års diplom ut under jubileumsårets årsmöte.

Annons

Utdrag ur motiveringen för 2020 års Årets Västgötabok: ”I raden av sockenböcker är Frideneboken en mycket lyckad sådan som studiecirkeln kan vara stolt över.” De skriver också att boken är allmängiltig och intressant även för läsare utanför det geografiska område som den behandlar.

Annons

– Detta kom som en överraskning för oss, en mycket trevlig sådan, säger Elvy Westman från Fridene-Fröjered-Korsberga Hembygdsförening.

– Vi är många som har jobbat länge med boken, och nu kan glädja oss åt den här fina utmärkelsen. Vi är mycket tacksamma och stolta.

Frideneboken - Byliv längs landsväg, räls och å, i Fridene och Blikstorp nu och då” släpptes under Kulturarvsdagarna i september 2020 av Fridene-Fröjered-Korsberga Hembygdsförening.

Heidi Eskonniemi

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan