Annons

Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Tidaholms GS gjorde fina resultat i Gråbo

I helgen arrangerade Gråbo Gymnastikförening sin första tävling, i sin helt nybyggda hall.

Då fanns Tidaholms GS på plats.

TGS hade med tio gymnaster. Här är den yngre gruppen i steg 1-4. Freja Friberg, Sophie Worrall, Maja Bromander, Clara Johansson och Elin Mide Nimstad

Bild: Privat

Annons

Först ut var steg 1–4. Sophie Worrall, Clara Johansson och Maja Bromander tävlade i steg 2 och i steg 3 fanns Freja Friberg och Elin Mide Nimstad. 130 gymnaster deltog i de fyra klasserna.

– Eftersom Riksidrottsförbundet kommit med nya riktlinjer delas det inte ut några placeringar i steg 1–4, alla får en deltagarmedalj. Dessa regler är för att motverka tävlingshetsen i låga åldrar, berättar tränaren Andreas Jansson och lägger till att tränarna får reda på gymnasternas resultat efter tävling för att veta om de är godkända i sitt steg.

Annons

Annons

TGS-tränaren tyckte att hans adepter gjorde väldigt fina serier.

– De visade att de har tränat på mycket bra hemma i vår träningshall.

På eftermiddagen var det dags för tjejerna som tävlar i steg 5–6. I steg 5 tävlade Ebba Elioneri i en klass där 40 gymnaster deltog.

– Inte heller Ebba fick någon placering i tävlingen eftersom hon inte fyllt 10 år, vilket också är en ny regel från riksidrottsförbundet. Även här får tränaren reda på resultatet efter avslutad tävling. Ebba gjorde en fin tävling med tanke på att hon bara är sju år. Hon höll ett bra fokus hela tävlingen.

I steg 6 tävlade Olivia Bender, Maja Bertilsson, Evelina Stjerna och Amanda Karlsson för TGS.

– Där tog Evelina hem segern i mångkampen och även fina placeringar i grenarna som ett brons i hopp, silver i barr, guld i bom och ett guld i fristående. De andra tjejerna gjorde också mycket fina serier och flera av dem förbättrade sina serier från förra tävlingen. De hade lite andra missar så det blev inga placeringar denna gång.

I steg 6 var det ett 20-tal gymnaster som tävlade.

– Evelina fick en tuff start redan på uppvärmningen, då hon kraschade ordentligt i barren. Hon visade på styrka och efter klartecken från läkare kunde hon fortsätta sin värmning. Även Maja fick ett ordentligt fall på bommen, men dessa tjejer är stentuffa och hon bara hoppade upp igen och fortsatte sin serie, berättade Andreas som är väldigt imponerad.

Annons

– Nu tränar vi vidare, för snart är det dags att åka till Åland och tävla med fem gymnaster, avslutade TGS-tränaren.

TGS-gymnasterna i steg 5 och 6: Olivia Bender, Amanda Karlsson, Ebba Elioneri, Evelina Stjerna och Maja Bertilsson

Bild: Privat

Annons

Annons

Till toppen av sidan