Annons

Annons

Annons

Skövde

Därför övar Försvarsmakten: ”Stort steg för den enskilde soldaten”

Under veckan övar bland annat Trängregementet inför de värnpliktigas stora slutövning som sker i maj. Men det har inget med kriget i Ukraina att göra.

– Övningsserien är årligen återkommande och sker alltid på våren, säger Tony Bohman, övningsledare på Trängregementet i ett pressmeddelande.

Text

Under veckan övar bland annat Trängregementet inför de värnpliktigas stora slutövning som sker i maj. Men det har inget med kriget i Ukraina att göra. Foto: Robin Krüger/Försvarsmakten

Annons

Just nu rullar det många militärfordon på vägarna i Skövde och Skaraborg. Det är värnpliktiga som övar inför deras slutövning, som är en form av examen, som sker årligen i slutet av maj.

På grund av kriget i Ukraina är det många som undrar om övningen har kopplingar till situationen i världen. Men så är inte fallet skriver Trängregementet i sitt pressmeddelande.

Annons

– På grund av det pågående kriget i Ukraina och den förstärkta beredskapen i Sverige är det många som har frågor när de ser oss ute i trafiken. ”Har detta med Ukraina att göra?” Men så är det inte, övningsserien är årligen återkommande och sker alltid på våren, under de sista månaderna på värnpliktsutbildningen. Vi övar för att bygga starka krigsförband, och det gör vi kontinuerligt varje år, säger Tony Bohman, övningsledare på T 2.

Annons

Foto: Robin Krüger/Försvarsmakten

På Trängregementet utbildas soldater inom logistikområdet.

– Denna övning är en generalrepetition inför vårens stora slutövning, som sker i maj. Så detta är ett stort steg för den enskilde soldaten, säger Tony Bohman.

– Övningen är en viktig del av officersutbildningen också. Vi har både officerskadetter och kaptenselever som övas som t.ex stabsmedlemmar och kompanichefer. Så de är med och leder under övningen, säger Tony Bohman.

Tony Bohman fortsätter vidare i pressmeddelandet att förklara hur allmänheten påverkas av övningarna.

– Det är framför allt trafiken på vägarna i Skaraborg som kommer att märkas. För T 2s del handlar det främst om lastbilar, men även till exempel militära ambulanser. Om man ser oss i trafiken är det viktigt att tänka på att hålla avstånd.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan