Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Insändare
Inte imponerad av förändringarna som föreslås

Bra att vi som använder Tidaholm centrum för att handla får säga vad som är praktiskt och bra och inte behöver åka till Falköping eller Skövde.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Claes Rydholm

Annons

Det kan inte vara många som vill ha en förtätning och förändring av gamla stationsområdet. Politiker och tjänstemän måste också ta ett ansvar och bevara något av stadens historia och som påminner om att vi haft tågförbindelse med övriga Sverige både till Vartofta och Stenstorp.

Nuvarande bussterminal ritades fram av SJ-bussförare på 1980-talet, när sista tåget lämnat Tidaholm. Då platsen framför station var för trång och den nya har fungerat bra i mer än 30 år nära stans centrum och med bilparkering för busspendlare. Det kostar mer än det det smakar att flytta på terminalen Grupper som väntar på turistbussar har ett bra regnskydd under godsmagasinets överhängande tak. Hyr ut godsmagasinet till lagerlokal och då får samhällsbyggnadsnämnden bättre ekonomi.

Annons

Annons

Att göra grönområde mellan gamla Västgöta-Bladets hus och Coop tycks vara helt galet. Den parkeringen används flitigt av oss som har gamla ben och vill handla blomlådor på torget och bära kassar från Coop den är guld värd för oss. Vill man njuta blommor och få frisk luft finns det utmed Tidan och Stadsparken. Det kanske vore bra om ni tar en titt och ser hur använd parkeringen är.

Det kanske är dags att flytta tillbaka Turistbyrån till Stationshuset för att öka tillgängligheten och den blir då lättare att hitta för besökare utifrån. Tiden är kanske inne för att lägga lite energi på att hitta lämpliga lokaler för ett riktigt stadsmuseum för att kunna ta vara på stadens historia och visa upp den för allmänheten och öka turismen.

Kollektivtrafiken kommer att öka om dyra bränslet till bilen består och då behöver man inte ändra på området mellan Villagatan och Järnvägsgatan. Behövs fler lägenheter när Kungsbro är klart så finns Preem-tomten på andra sidan Järnvägsgatan.

Det finns en gång- och cykelbana från centrum från gamla Västgöta-Bladet mot ICA som också bör sparas.

”Allt för Tidaholms bästa”

Till toppen av sidan