Annons

Annons

Annons

Kriget i Ukraina

Insändare
Ett bra flyktingmottagande är en självklarhet för S-kvinnor

Kvinnor och barn flyr för sina liv från kriget i Ukraina och det är vår plikt som medmänniskor att hjälpa till på bästa sätt. Vi inom S-kvinnor vill visa vårt stöd och solidaritet till dessa människor som fått sina liv förstörda på grund av kriget.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Anna-Stina Ericson

Annons

Många länder tar emot flyktingar från Ukraina och till Sverige kommer tusentals flyktingar varje dag. Alla kommuner i vårt land måste ta sitt ansvar och ta emot så många flyktingar som är möjligt. Att visa empati och medmänsklighet i dessa tider med krig i vår värld ser vi som en självklarhet. Uppgifter från Migrationsverket talar om att vår kommun kan få ta emot flyktingar om det kan erbjudas platser för minst 50 flyktingar. Det är alltså inte så att det nu inte blev några flyktingar som kom hit, så att platser inte behövdes.

Annons

Annons

Behov finns det, men Tidaholms kommun meddelade att vi inte kunde erbjuda 50 platser. Detta hade kunnat göras om Lindängen hade använts för detta ändamål nu i denna krissituation, så länge som det kan behövas. Detta handlar ju inte om att riva upp det beslut som finns om att Lindängen ska vara ett äldreboende. Men nu råder det ofattbara och tragiska omständigheter som gör att det bara vore oansvarigt att inte bidra genom att använda den tomma lokalen på bästa sätt i dagsläget.

Vi inom S-kvinnor vill kunna känna oss stolta över att vara tidaholmare och visa att vi har gjort allt vi kan för de människor som verkligen behöver skydd och stöd. En vackrare plats än Ekedalen är svårt att hitta. Det skulle passa bra att få landa på denna fridfulla och vackra plats i vår kommun för flyktingar som bär på hemska minnen.

För oss S-kvinnor är det en självklarhet att erbjuda de platser vi har i kommunen till Migrationsverkets förfogande. Tidaholm kan bättre än detta, vi hoppas kunna se tillbaka på denna världskris som stolta tidaholmare som har tagit ansvar och visat på medmänsklighet.

S-kvinnor Tidaholm

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan