Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Hur kunde vi inte göra politik av det?

Svar till Karin Olofsson. Du ställer dig kritisk till att det gjorts politik av flyktingmottagandet i Tidaholm. Jag kan med stolthet säga att jag varit en av dem som gapat högst i den debatten.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fredrik Lindberg, Vänsterpartiet Tidaholm.

Annons

När det blev uppenbart att den nya majoriteten (där du själv ingår) hellre ville placera dessa stackars människor du pratar så varmt om i idrottshallar än i fina, välutrustade rum där de kunnat stänga dörren om sig. Då kände jag mig tvungen att protestera.

Lindängen har blivit en prestigefråga in i det rent absurda. Ja, folkomröstningen gav att det ska fortsätta som någon form av äldreboende. Men detta var innan kriget bröt ut. Ärligt talat, ni i den nya majoriteten kunde här både ätit kakan och behållit den. Vi vet alla att det just nu inte finns ett underlag för att starta i gång Lindängen som äldreboende igen. Det kanske det gör i framtiden. Men det finns inget som hade hindrat att Lindängen kunde fått stå som flyktingboende fram till dess.

Annons

Annons

På Lindängen kunde vi ha erbjudit de 50 platser som Migrationsverket efterfrågade. De 50 platser som nu Tidaholms kommun sa sig inte kunna erbjuda.

En skulle rent av kunna hävda att det är du och övriga i den nya majoriteten som gjort politik av detta. Er prestige är det som ligger i vägen för ett värdigt mottagande av de ukrainska flyktingar som borde fått komma till vår kommun.

Fredrik Lindberg (V)

Annons

Annons

Till toppen av sidan