Annons

Annons

Annons

Gymnastik

TGS på utlandsäventyr: ”Det är en väldigt bra erfarenhet”

Ny klass, nya motståndare och en annorlunda klass.

Tidaholms GS gymnaster fick bra erfarenheter i tävlingen på Åland.

– Det ger både väldigt bra tävlingsvana och svetsar samman tjejerna, sa tränaren Andreas Jansson om resan.

Sofia Johansson, Oliva Bender, Amanda Karlsson, Evelina Stjerna och Maja Bertilsson

Bild: Privat

Annons

Under den gångna helgen var Tidaholms Gymnastiksällskap på Åland och tävlade med fem gymnaster. TGS-gruppen åkte redan på torsdagen för att kunna träna på plats under fredagen och sedan tävla på lördag och, eventuellt, söndag.

För de yngre tjejerna, Oliva Bender, Amanda Karlsson, Maja Bertilsson och Evelina Stjerna, var det första gången de tävlade utomlands och även utanför de stegserier som de vanligtvis tävlar i.

Annons

– Denna gång tävlade de i något som kallas Easy FIG. Det är som en förenklad internationell tävlingsnivå. I Easy FIG var det 80 startande gymnaster som kom från England, Finland och Sverige, berättar tränaren Andreas Jansson och fortsätter:

– Tjejerna gjorde en mycket bra tävling. Maja kom på en fin tiondeplats med endast en svensk gymnast före sig. Evelina var tätt bakom på en elfteplats.

Annons

Amanda blev 23:a och Olivia placerade sig på en 40:e plats.

– I barr kom Maja på en niondeplats och i bom fick hon en fin placering som sjua tätt följd av Evelina på en 8:e plats.

Tränaren Lisa Jönsson kunde konstatera att tjejerna gjort en väldigt fin tävlingshelg med tanke på att det var mycket nytt för dem, som att träna i hallen dagen före och att de genomförde en kort värmning på redskapet innan start på varje redskap. Dessutom var det ett högre tävlingstempo än vad de vanligtvis är vana vid. Nu är det två veckor tills de tävlar igen, då i Borås.

Sofia Johansson tävlade i den svårare klassen Modefied FIG.

– Sofia har varit utomlands och tävlat förut och i hennes klass var det 40 gymnaster. Sofia slutade på en tiondeplats, hon hade lite missar i både barr och bom, men trots det gjorde hon en mycket bra tävling. Hon kom trea i både hopp och fristående och kvalificerade sig till grenfinalerna i dessa grenar på söndagen. Tyvärr råkade hon komma fel i ett hopp på friståendevärmningen och slog i bakhuvudet rejält så hon fick avbryta finaltävlingen, berättar Andreas Jansson och lägger till:

Annons

– Sofia klarade sig utan hjärnskakning och mår bättre nu. Hon ser fram emot en tävling i Stockholm redan nu i helgen. Detta var en mycket bra erfarenhet för tjejerna att åka i väg på. Det ger både väldigt bra tävlingsvana och svetsar samman tjejerna.

Alla gymnasterna som deltog i tävlingen på Åland.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan