Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraborgs snyggaste epa

Tävling: Har du Skaraborgs snyggaste epa?

Har du Skaraborgs snyggaste epa?

Nu öppnar nomineringen för dig att skicka in bild och beskrivning av din epa eller A-traktor för att delta i tidningens tävling.

Rosa och rund eller svart och blank? Vi söker alla typer av epa-traktorer till tidningens tävling! Foto:Drago Prvulovic, SCANPIX // Greger Lööf

Annons

Epa-traktorer började byggas på slutet av 1920-talet och blev vanliga under 1930-talet – nu, 100 år senare, är de fortfarande lika populära. Inte minst i Skaraborg, som kan skryta med norra Europas längsta strög.

Varianterna av epor, eller A-traktorer som de flesta är klassade som, är i princip lika många som antalet registrerade sådana i Skaraborg. Men vem har egentligen Skaraborgs snyggaste?

Annons

Är du en av dem som lagt ner timmar i garaget eller på verkstaden för att göra just din A-traktor till en tonårsdröm? Du kanske har den mysigaste belysningen? Coolaste klädseln? Smartaste lösningen för ljudet? Eller så har du kanske sänkt, lackat och polerat till perfektion?

Annons

Oavsett: Här kommer vårens stora nyhet för dig.

Tidningen ska i vår utse Skaraborgs snyggaste epa – tillsammans med er läsare, såklart.

Är det din epa vi söker? Då är det läge att anmäla dig till tävlingen Skaraborgs snyggaste epa i formuläret nedan!

Inbäddat innehåll

Theo Jensen: ”Den är helt renoverad av mig och min far, och den har ett udda, fräscht och fränt stuk. I princip originalbil, bara kapningen och lacken som går ifrån "det originala". Går som en klocka också, det gör mycket på utseendet om en bil går bra maskinellt”.

Max Johansson: ”Det bästa med min traktor är att den är annorlunda jämfört med andra traktorer. Det är en traktor som är byggd av flera olika bilar men det som syns är volvo pv/duett, traktorn går bra maskinellt. Jag och min far har helrenoverat traktorn och gjort mycket ändringar sen jag köpte den. Jag gillar hotrod -stukade bilar och coupé byggda bilar så det är därför jag valde just min traktor”.

Joel Dahlgren: ”Epan är nästintill renoverad från grund och botten av min farfar,far och mig själv. Bilen är udda på de sättet att det är en äkta epa och en riktigt kultbil”.

Joakim Persson: ”Den är nyrenoverad, bytt motor till en V70 diesel som går som en klocka. Jag har lagt ner mycket pengar och tid på den”.

Annons

Fabian Andersson: ”Tyskt är det enda snygga. Satte sågen i han, köpte ett par snygga fälgar och sänkte. Snart till salu”.

Annons

Annons

Till toppen av sidan