Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd sydost

Insändare
Humanism är inte en politisk bricka!

Svar till Karin Olofsson. Det är intressant att du kallar det ett politiskt spel.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fredrik Lindberg (V) kommer med ett inlägg om flyktingboende på Lindängen.

Bild: Josefin Berntsson

Annons

Är det din åsikt att alla som försöker göra det bättre för utsatta människor spelar ett spel? Eller är det bara när det passar in i din egen agenda? Du ber mig ha koll på fakta, det har jag.

Följande fakta låg till grund för min förra insändare:

Migrationsverket hör av sig till kommunen, de behöver akutplatser (som till exempel idrottshallar, ja, jag vet det) med plats för 50 personer i samma hus. Grottan och Granaten kan ta emot 17 personer vardera. Det blir inte 50.

Annons

Annons

Sparbankshallen max 30 och likaså Rosenbergshallen. Detta leder till att Tidaholms kommun meddelar Migrationsverket att vi inte kan erbjuda någon sådan lokal. Samtidigt står Lindängen där med 27 rum som enkelt skulle kunna utrustats med en extra säng i vardera rum. Alltså rent av något fler än 50. Men för att ställa detta på din spets nu. Lindängen är inte ett självändamål för mig. Presentera gärna en annan lösning för mig. Sluta upp med att peka ut oss som något slags populistiskt nonsens, sluta upp med att försöka ondgöra dig över att vi vill hjälpa människor. Gör något i stället. Ta fram ett vettigt förslag var dessa människor kan ta vägen. Då kommer du inte höra mig klaga.

Fredrik Lindberg (V)

Annons

Annons

Till toppen av sidan