Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Läsartext
Hög, härlig och taktfast stämsång på Allträffen

Inte kunde man tro att Second Hand Brothers passerat ”bäst-före-datum” som dom själva säger. När de intog scenen på Allträffen i torsdags lyfte nästan taket i första sången Vi är på väg. Hög, härlig och taktfast stämsång.

Detta är en läsartext.

Second Hand Brothers består av fFrån vänster Lennart Friberg, Uno Engvall, Bernt Friberg, Arne Mannerström, Roland Edlund, Ragnvald Alvesund och Birgitta Friberg.

Bild: Privat

Annons

Som tidigare berättats kommer de sex herrarna från Huskvarna där alla jobbar volontärt i Pingstkyrkans Secondhand-butik. Därav namnet Second Hand Brothers som består av Lennart Friberg, Uno Engvall, Bernt Friberg, Arne Mannerström Roland Edlund, alla sång, och Ragnvald Alvesund på kontrabas. Pianisten i gruppen som lekte härligt på tangenterna heter Birgitta Friberg. Gruppen bjöd på en härlig knippe sånger tre-och fyrstämmigt, ja, ibland lite lätt barbershop-stil.

Annons

Annons

Sånger som sjöngs var bland annat. Livet och glädjen, Hans hand i min, Jag vet en man som kan, Vid Guds hjärta är jag buren, Dag efter dag. Ragnvald bjöd på ett härligt dragspelssolo, en fin klassisk melodi. Och några gånger fattade Uno och Arne sin trumpet resp. trombon och spelade solo i ett par sånger.

Åhörarna njöt och applåderade glatt och sjöng även med i kända sånger. Bernt

Friberg höll en andakt med temat ”Att bli en ny skapelse” När vi låter Jesus få plats i vårt liv blir allt nytt och det gamla finns inte mer. Innan sista sången Sann hjärtefrid kom en önskan att gruppen skulle sjunga sin första sång igen Vi är på väg. Kaffestunden som hålls mitt i samlingen är för alla en stund att umgås och prata.

Ja, det kan faktiskt vara lite svårt att få det tyst igen när programmet ska fortsätta.

Sist informerades det om den efterlängtade resan som kommer att göras i maj månad.

Gitt Nielsen Karlsson

Ragnvald Alvesund bjöd på ett härligt dragspelssolo.

Bild: Privat

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy