Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Stor militärövning – så påverkas du

Snart är det dags för Våreld 22 – Försvarsmaktens slutövning för att stärka Sveriges försvar. Till det genomför man också en luftförsvarsövning.

Det innebär att vägar kommer att stängas av för civil trafik i Skövde.

Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Arkivbilder.

Bild: Ingmar Reslegård

Annons

Nu är det dags för Skövdes värnpliktiga, anställda soldater, officerare, specialistofficerare och elever från Försvarsmaktens skolor att ta del i Våreld 22 – en slutövning för att öka Sveriges militära förmåga och bygga ett starkare försvar.

– Den militära närvaron kommer vara märkbar även utanför våra övnings- och skjutfält och kan innebära vissa begränsningar i trafiken samt förhöjda ljudnivåer i anslutning till fälten, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Annons

Annons

Lågflygande helikoptrar ingår också i övningen.

Den 9-20 maj genomförs övningen i Skövde, och under övningsdagarna kommer Klagstorpsvägen att stängas för civil trafik måndag 16 maj kl. 07:00 till torsdag 19 maj kl. 12:00.

Flygvapnets Herkulesplan. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Men övningen är inte den enda som kommer att märkas av i Skövde.

Från den 16 till den 25 maj genomför också Flygvapnet Luftförsvarsövning 2022 som utgår från Såtenäs – men som kan märkas av även i Skövde.

– Vi kommer [att] synas och höras en hel del  i luften dygnet runt under vecka 20-21, skriver Lena Bogren, kommunikationschef, i ett mail till tidningen.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy