Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Aron inspirerade ungdomar: "Att fortsätta orka när det är tufft är vägen till framgång"

Äventyraren, TV-kändisen och inspiratören Aron Andersson var i förra veckan i Tidaholm och föreläste för konfirmander och blivande konfirmander.

Aron Andersson tillsammans ungdomar från Tidaholm. Bild: Svenska Kyrkan Tidaholm

Annons

I tisdags hade rullstolsburne äventyraren Aron Andersson en inspirerande föreläsning i Tidaholms kyrka inför årets och nästa årets konfirmander. Han berättade om sitt liv och saker han har uppnått trots sin funktionsvariation.

Han berättade om hur det kom sig att han förlorade funktionen i benen. Det var när han var sju år som allt startade.

– Jag sitter i bilen med mormor och morfar på väg till Göteborg, och jag får en konstig smärta i rumpan som kommer inifrån. Tiden gick och jag har så ont att jag inte kan sitta ner längre. Det slutar med att jag hamnar på sjukhus och de hittade en cancertumör med storleken av en knytnäve som sitter på korsbenet. Jag var sju år gammal och visste inte riktigt vad cancer var, det enda jag visste var att det var något som är farligt, berättar Aron.

Annons

Annons

Efter operationer och cellgiftsbehandlingar förlorade han funktionen i benen.

Aron berättade om sin envisa kamp för att inte låta sig begränsas av sitt handikapp. Han berättade om när han besteg Sveriges högsta berg Kebnekajse i rullstol, pinsamma historier som när han bajsade på sig i Sydpolen och hinder han stötte på på sina äventyr. Men inget kunde stoppa honom.

– Man ska aldrig ge upp, framför allt inte när folk säger åt dig att du inte kan göra det.

Han var med ett gäng som simmade hela sträckan från Sverige till Åland.

– Jag lärde mig att crawla. Jag är absolut inte duktig på att simma men jag gillar det. Jag simmade mer och mer. Sedan frågade frågade någon mig om jag ville simma med dem från Sverige till Åland. "Vi ska göra det som en stafett 5-6 kilometer per person". Det klarar väl jag ändå? Men sedan tänkte jag, kan man bara simma från Sverige till Åland själv med bara armar. Folk sade att det var omöjligt, men så visade jag dem att det gick, berättar Aron.

Aron sade många inspirerande saker till ungdomarna i Tidaholms kyrka.

– Vad är det som skapar framgång i livet? IQ, talang, uppväxt, familj och massa såna saker. Men ju mer man kollar på det, desto mer kom man fram till att det som skapar framgång är förmågan att orka fortsätta när det är tufft och jobbigt.

Oliwia Gnaczynska (prao)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy