Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Maya nära att kamma rent i All Star Trophy

Gruppen som vunnit SM-guld i lag gjorde en av sina första tävlingar för säsongen.

Och TGS-gymnasterna gjorde fina resultat i All Star Trophy i Stockholm.

TGS tog hem förstaplatsen i lagtävlingen i All Star Trophy. Dessutom vann Maya Ståhl mångkampen i tävlingen. I laget ingick, från vänster, Maja Sandfridsson, Sofia Johansson, Tova Jönsson och Maya Ståhl.

Bild: Privat

Annons

Under den gångna helgen var TGS i Stockholm och tävlade med föreningens äldsta gymnaster. Maya Ståhl, Maja Sandfridsson, Tova Jönsson och Sofia Johansson, som vunnit SM-medaljer för TGS tidigare, var den fyra gymnaster stora gruppen som tävlade i All Star Trophy. För några av tjejerna var det första tävlingen i vår, men det stoppade dem inte från att göra fina prestationer.

Annons

Maya Ståhl tog hem mångkampen med en mycket bra poäng på 45,150 trots att hon hade två fall på bommen. Hon tog även grensegrar i hopp, barr och fristående.

Annons

Maja Sandfridsson blev tvåa i mångkampen, med en bra poäng på 44,500. I barr och bom tog hon silver och brons i hopp och fristående.

Tova Jönsson blev sexa i mångkampen.

– Tova fick kämpa i tävlingen efter att hon slagit i hälarna ordentligt i låga holmen på barren, men hon jobbade sig starkt igenom tävlingen, kommenterade tränaren Andreas Jansson.

Sofia Johansson, som hade otur med fall i barr, bom och fristående, slutade på en sjundeplats.

– Gruppen gjorde så bra resultat att de även tog hem guldet i lag till Tidaholm.

Framöver väntar SM i Linköping den 27-28 juni.

– Det är en tävling som är det stora målet framöver för tjejerna. Maya jobbar även hårt för att försöka ta en plats i landslaget, säger Andreas Jansson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan