Annons

Annons

Annons

Cykling

Bildextra: Billingeracet lockade unga som äldre

Över 500 människor från hela Sverige, från tonåringar till kvinnor och män i 50-årsåldern, möttes upp vid Arena Skövde med sina cyklar under lördagen. Det var dags för Billingeracet 2022 efter två års uppehåll.

– Jag har laddat upp med mycket sömn. Det ska bli kul att se hur man står sig mot eliten, menar Carl Beckman från Tidaholm som tävlade i Herrar 30 master-klassen.

Skåningen Felicia Israelsson, som pluggar på Riksidrottsgymnasiet med inriktning cykel på Katedralskolan i Skara, och Göteborgaren Tilde Hammarström tävlade i elitklassen för damer, som var först ut under förmiddagen. De såg fram emot sitt första långlopp på sadeln när Billingeracet gick av stapeln i Skövde i helgen. ”Vi ska göra så gott vi kan”, lovade de.

Bild: Julia Kråklind

Annons

77 kilometer på cykel i gassande sol från Arena Skövde mot Banvallen, Ljungstorp, Öglundabacken och Ryds grottor för att slutligen gå i mål vid stadion på Billingeberget – så skulle Billingeracet kort kunna sammanfattas. För Skövdeborna Jonny Ekelund och Christian Kallio, som tävlade i en av motionsklasserna, var det första gången de skulle tävla i långloppet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan