Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd nordost

En efterlängtad återkomst - auktion i Fröjered

Den 14 maj ska det bli auktion i Fröjered.

Missionsförsamlingen har samlat ihop auktionsföremål som ska ropas ut av Daniel Kindbom.

Daniel Kindbom har varit engagerad i hjälparbete i många år. På lördag blir han auktionsutropare i Fröjered.

Annons

Auktioner som förr förekom ganska ofta på landsbygden hör nu till ovanligheterna. Men nu så är det alltså dags för en sådan tilldragelse. Det är missionsförsamlingen som samlat ihop ett drygt hundratal ”fynd” som ska ropas ut. Man har under de senaste månaderna förberett detta med syfte att stärka kassan som behövs för att bedriva det ideella arbetet bland barn, ungdomar och vuxna i bygden. Från början var det tänkt att auktionen skulle hållas i maj 2020 men så kom pandemin och satte stopp för dessa planer.

Annons

Annons

Utöver auktionen ska det finnas en loppmarknad och försäljning av våfflor och korv. Det kommer också ordnas aktiviteter för barnen såsom fiskedamm med mera.

Urban Lennartsson som är en av de engagerade i förberedelserna berättar att på auktionen kan man köpa allt från diverse möbler, badrumsinredning, cyklar, trädgårdsmöbler, filmprojektorer och mycket annat. Det blir både nyare saker och äldre kuriosa.

Som ropare på auktionen har man anlitat Daniel Kindbom från Karlsborg. Daniel som är en erfaren ropare är också känd för sitt engagemang i Ankarstiftelsen som bedriver ett omfattande hjälparbete för barnen i Colombia. Daniel kommer ta med föremål för försäljning på auktionen som han samlat ihop till förmån för detta arbete. Bland annat ett flertal gamla fina skolplanscher. På så vis finns också möjlighet att stödja detta arbete

Så nu hoppas man i Fröjereds Missionsförsamling att lördagen den 14 maj ska bjuda på vackert väder då det hela är tänkt att hållas i trädgården runt missionshuset.

– Men vi har en reservplan om det skulle regna, avslöjar Urban. Då flyttar vi in i en maskinhall här i närheten.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan