Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Risker med att plocka bort p-platser i centrum

Angående förtätat centrum i Tidaholm. Vi behöver varenda bilparkering för att få hit kunderna till våra affärer om dom skall kunna överleva.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alla bilparkeringar behövs i centrala Tidaholm för att få affärer att överleva, menar insändarskribenten Alf. Bild: Harald Grann

Annons

Blir det svårparkerat i centrum hur lätt är det inte att de som bor norr om Tidaholm väljer Stallsiken i Skövde? De som bor söder om stan väljer nya affärcentrat i Falköping.

Ett problem till när barnfamiljer kommer och skall besöka nya Barnens Hus, var finns parkering till deras bilar? Det är heller inte bra med igenbommade butiker som gamla Netto. Kan man få hit Lidl eller Dressman vore toppen.

Annons

Kommunens goda ekonomi borde ge möjligheter till ett öppet attraktivt centrum. Platsen bakom gamla Preem, där gick Vartoftabanan. Där skulle gå att lägga ut lite järnvägsräls och köpa in ett par gamla järnvägsvagnar som påminner om en svunnen tid.

Annons

Är man yngre än 40 år finns inga egna minnen av två järnvägslinjer hit till Tidaholm, för att dom skall få en historia av vad som varit måste en del finnas kvar som Godsmagasinet. Föredömligt har en del räddas kvar av gamla tider som Vulcans gamla kontor och nu Kungsbroskolan.

Med tanke på att spara och bevara kom jag att tänka på en resa till Innsbruck och den restaurang som besöktes där som hade ålderdomlig inredning. Vid en fråga fick vi svar, har varit restaurang sedan 1200-talet. 800 år är mycket och för Tidaholms del dröjer det och allt kan man inte spara men det är inte fel att få en del av historien bevarad i Tidaholm för framtiden.

Tycker ni att något behöver ändras gör det. Kan vi behålla ett öppet centrum är det bra både Skövde och Falköping har fått bygga nya affärscenter med stora parkeringar i utkanten av stan och det lär väl dröja här även om man skulle bygga igen med hyreshus här.

En annan tanke, Per Wahlström kåserar och berättar om stadens historia. Är det någon som spelar in och bevarar den kunskapen han har minst lika viktigt som när Västgöta-Bengtsson pratade in Skaraborgshistoria en gång i tiden?

Alf

Annons

Annons

Till toppen av sidan