Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Läsartext
Taubes musik i fokus hos SPF

SPF seniorerna i Tidaholm har haft månadsmöte. För underhållningen stod Britt-Marie Strid och Gillis Hellberg, som sjöng många Taubevisor på temat kärlek, som ju är ett genomgående tema i Taubes musik.

Detta är en läsartext.

Britt-Marie Stridh och Gillis Hellberg stod för underhållningen. Foto: Jan-Ove Piehl

Annons

Britt-Marie Stridh ackompanjerade med dragspel och man sjöng också visor, som inte är så kända i dag. "Två små röda rosor", skriven av Anders Börje på 40-talet hör man sällan nu för tiden, men den var mycket populär för 50 år sen och passar därför bra för en äldre publik.

Gillis Hellberg var djärv nog att tillsammans med Britt-Marie Stridh sjunga en sång, som var en hyllning till Falköping. Vi tidaholmare hade nog inget emot detta.

Annons

Annons

Ordförande Agneta Hendrikson informerade om bland annat KPR, där kommunen informerar om aktuella frågor, och där alla pensionärsorganisationer har representation. Hon informerade också om den traditionella sillsexan, som äger rum den 8 juni. En särskild inbjudan till nya medlemmar, ett 20-tal, kommer att ges information om SPF:s verksamhet.

Det är ju allmänna val den 11 september. Precis som i förra valet för fyra år sen har nyhetsredaktör Börje Andersson på Västgöta-Tidningar, där VB ingår, lovat att ställa upp som debattledare, där varje parti i kommunen får en representant i debatten och där kommunala frågor prioriteras.

Pensionärsorganisationerna kommer att särskilt inbjudas.

Lars Hjertén

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan