Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Flera fina TGS-prestationer i Borås

Tidaholms GS gymnaster stod för flera fina prestationer i helgens tävling i Borås.

TGS:arna tog, återigen, flera pallplaceringar.

Olivia Bender, Evelina Stjerna, Ebba Elioneri, Amanda Karlsson och Maja Bertilsson stod för fina prestationer i Borås. Bild: Privat

Annons

Först ut var TGS yngsta tävlingsgymnaster; Clara Johansson, Sophie Worrall, Maja Bromander och Freja Friberg. Clara och Sophie tävlade i steg 2, Maja i steg 3 och Freja i steg 4.

– Enligt de ny riktlinjerna från gymnastikförbundet så delades det inte ut några placeringar. Alla gymnaster fick en deltagarmedalj och endast tränarna fick ta del av resultatet, berättade tränaren Andreas Jansson och fortsatte:

Annons

Annons

– Jag tycker att tjejerna gjorde precis så fina serier som de kunde. Detta var den sista tävlingen för terminen för dessa tjejer som nu tränar vidare tills det blir sommaruppehåll.

På eftermiddagen var det dags för tjejerna Ebba Elioneri, Amanda Karlsson, Evelina Stjerna, Maja Bertilsson och Olivia Bender att tävla. Ebba, som tävlade i steg 5 mot 40 andra gymnaster, gjorde en mycket bra tävling. Trots lite missar i bom och barr tog Ebba en andraplats i mångkampen och en grenseger i fristående.

– Ebba gjorde en väldigt stabil tävling trots att hon bara är åtta år, sa tränaren Lisa Jönsson.

Amanda, Evelina, Maja och Olivia tävlade i steg 6. Tjejerna gjorde fina serier och Evelina lyckades allra bäst när hon tog hem segern i mångkampen och silver i hopp, barr och bom, samt ett välförtjänt guld i fristående.

Maja var tätt efter på en tredje plats i mångkampen och tog dessutom ett efterlängtat guld i bom. Amanda slutade på en niondeplats i mångkampen, men hon var väldigt nöjd med att få med nya moment i sina serier.

– Olivia deltog inte hopp på grund av lite problem med sina knän och fick därav ingen placering i mångkampen, men hon var väldigt nöjd med friståendet där hon kom sexa, berättade Lisa Jönsson.

I steg 6 tävlade TGS-gymnasterna mot 25 andra gymnaster.

Annons

– Dessa 5 tjejer har en tävling kvar denna termin och den ska vi på nästa helg i Västerås. Då hoppas vi på en trevlig sista tävling där det kommer delta gymnaster ifrån Stockholmsområdet, avslutade Lisa.

Freja Friberg , Maja Bromander, Sophie Worrall och Clara Johansson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan