Annons

Annons

Annons

Gymnastik

Nya fina insatser av TGS-gymnasterna

En grupp åkte till Uddevalla, den andra till Västerås.

Båda TGS-gymnasterna stod för fina prestationer i båda tävlingarna under helgen.

Ella Tollmén, Nikki Andersson, Ebba Nilsson och Ella Worrall tävlade i Uddevalla.

Bild: Privat

Annons

Den andra TGS-gruppen, som åkte till Västerås, bestod av: Evelina Stjerna och Maja Bertilsson, Ebba Elioneri, Amanda Karlsson och Olivia Bender.

Bild: Privat

Under lördagen var TGS-gymnaster på två olika tävlingar. En grupp åkte till Uddevalla och tävlade i Klubbpokal, den andra gruppen åkte till Västerås.

Annons

Ebba Nilsson, Ella Worrall, Ella Tollmén och Nikki Andersson var gymnasterna som tog sig till västkusten för att tävla mot 35 andra gymnaster. Allra bäst gick det för Ella Tollmén som tog en andraplats i fristående.

Annons

– De andra tjejerna var överlag nöjda med sin insats, men det finns fortfarande lite att finslipa på i deras serier. Detta var deras sista tävling för terminen, så nu är det bara att träna på fram till sommaruppehållet, sa tränaren Moa Brattberg.

Amanda Karlsson, Maja Bertilsson, Evelina Stjerna och Ebba Elioneri åkte till Västerås. De fick dessutom med sig en liten hejarklack då Olivia Bender, som har lite problem med sina knän skötte hejandet.

– Ebba tävlade i steg 5 och gjorde det jättebra. Hon tog en fin åttondeplats i mångkampen av 65 gymnaster med poängen 40,700. I friståendet tog hon en andraplats och i barren en sjundeplats. I bom och hopp kom hon lite längre ner i resultatlistan, men hon var väldigt nöjd med sin tävling med tanke på det hårda motståndet, sa tränaren Lisa Jönsson.

De övriga TGS-tjejerna i tävlingen tävlade i steg 6.

– Där lyckades Evelina bäst med en tredjeplats i mångkampen med poängen 41,600. Maja kom på en elfteplats och Amanda på en 22:a-plats av 40 tävlande gymnaster. Evelina tog även en fin tredjeplats i barr, sa Lisa Jönsson och fortsatte:

– Dessutom var tjejerna bland de 15 bästa i de andra grenarna. Detta var den sista tävlingen för terminen, och nu kommer ett efterlängtat tävlingsuppehåll för tjejerna. Nu är det dags att testa lite nya moment och serier fram till sommaren där de får ett kort träningsuppehåll på två veckor innan vi drar till Lingvallen på träningsläger, avslutade Lisa.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan