Annons

Annons

Annons

Beskedet: Alice Cooper till Törebodafestivalen

Alice Cooper kommer till Törebodafestivalen i juli – ett glädjande besked som meddelades under torsdagen.

– Vi är otroligt stolta över att kunna presentera Alice Cooper, en de största rocklegendarerna genom tiderna. Att kunna hitta en sån ersättare, när alla stora artister var uppbokade sedan länge, känns mycket bra, säger festivalgeneralen Per Ottosson.

Amerikanska rockartisten Alice Cooper uppträder på Gröna Lund i Stockholm. Nu kommer han till Törebodafestivalen. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Annons

I maj stod det klart att Billy Idol ställde in sin medverkan på årets Törebodafestival – men nu har man istället kunnat ersätta med legendaren, tillika föregångaren inom skräckrock, glamrock och hårdrock. Alice Cooper kommer nämligen och avslutar sin megaturné med en spelning på festivalen.

”Många är eniga om att Alice Cooper är mannen som först förde rocken till massorna och i sommar kommer han till Törebodafestivalen”, skriver festivalkommitén i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

– Alice Cooper skulle avsluta sin megaturné i Aten den 6 juli och vi lyckades få honom att stanna kvar i Europa några dagar och ta vägen över Töreboda på väg hem till Detroit. Vi hoppas och tror att detta är en världsstjärna som kommer att tas emot väldigt väl av vår fantastiska publik. Nu närmar det sig, säger festivalgeneralen Per Ottosson.

Sedan hans solodebut “Welcome To My Nightmare” från 1975 har Cooper blivit en av de mest framgångsrika och inflytelserika artisterna över tid. Med över 53 aktiva år som artist, totalt 28 album, över 50 miljoner sålda skivor, flera världsturnéer och otaliga utmärkelser har Alice Cooper samlat på sig en hängiven skara fans världen över.

2021 släppte Alice Cooper sitt senaste album “Detroit Stories” som är hans tjugoförsta soloalbum – något som förhoppningsvis också kommer att spelas lördagen den 9 juli klockan 22.00 på Törebodafestivalens festivalscen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan