Annons

Annons

Annons

Annons

Valet i Tidaholm 2022

Insändare
Flera känner stark oro hur det ska bli efter valet

Svar till Marika Ikävalko angående insändare under pseudonym. Det kan finnas flera anledningar till att man inte vill träda fram med eget namn. För min egen del skulle jag aldrig kritisera den nuvarande majoriteten under eget namn.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det tycks råda en uppfattning om att tjänstemän bara ska fungera som drönare som följer politikernas nycker utan att ifrågasätta, skriver insändarskribenten.

Bild: Marianne Carlsson

Annons

Anledningen är att jag själv är anställd i kommunen. Majoritetens bitvis illa dolda tjänstemannaförakt ger mig starka skäl att tro att jag skulle utsättas för åtminstone indirekta repressalier om jag var öppen med vad jag tycker.

Tjänstemän har värderingar utifrån sina professioner. Detta är en mycket viktig del i hur den svenska demokratin är uppbyggd, där politik och förvaltning har olika roller. Jag upplever att dessa professionella värderingar, så som rättssäkerhet och kvalitetstänk, betraktas med extrem misstänksamhet från många framträdande personer i de styrande partierna i Tidaholm och ofta får ta baksätet till förmån för olika typer av smalare särintressen.

Annons

Annons

Det tycks råda en uppfattning om att tjänstemän bara ska fungera som drönare som följer politikernas nycker utan att ifrågasätta. Förhoppningsvis är en del av det barnsjukdomar hos politiker som inte hunnit bli varma i kläderna efter maktskiftet.

Vad gäller den otrevliga ton du beskriver så har åtminstone jag reagerat på hur det partiet du själv företräder, Vi Tidaholm, inte tycks ha några som helst förhållningsregler för vad man tillåts häva ur sig på sociala medier.

Ett antal av de personer som står med på partiets fullmäktigelista är frekventa kommentatorer på Västgöta-Bladets Facebooksida och spyr kontinuerligt galla över hur inkompetenta och dåliga både andra politiker och tjänstemän är.

Jag och flera av de kollegor jag pratat med känner en stark oro för hur det ska bli om dessa personer tar platser i nämnder efter valet. Är det den typen av attityd man tar med sig så tror jag att den senaste tidens turbulens med tjänstemän som slutar riskerar att bara vara ett förskalv till en kommande jordbävning. Det kanske rentav den effekt man önskar åstadkomma och då kan jag bara beklaga.

Med tanke på det jag nu har beskrivit om mina upplevelser, tycker du att det är konstigt att jag väljer att vara anonym?

Kommunanställd

Annons

Annons

Till toppen av sidan