Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Att mötas är viktigt

Tidaholms kyrka var i torsdags fylld till bredden vid Hellidsskolans skolavslutning för niondeklassarna. Förväntansfulla föräldrar, en stringent skolledning, stolta lärare, en vältalig präst, och inte minst andäktiga elever kunde njuta av ett välavvägt program som passade mycket bra in i kyrkans sakrala miljö.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tack till Svenska kyrkan, skolledning och alla övriga inblandade som gjorde Hellidsskolans avslutning till en höjdpunkt i veckan.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Tilltalet på skolavslutningen var mycket öppet och kunde med fördel passa in i dagens ängsliga samhälle. Ingen får trampas på tårna, och ingen får lämnas utanför, en svår balansgång, som alla lyckades att förvalta. De olika talen i programmet präglades av solidaritet mot de lidande i Ukraina och hur vi människor bör vara mot varandra, öppna.

Frimodiga elever och musikaliska lärare gjorde sitt bästa för att sätta en positiv prägel på skolavslutningen vilken dröjde sig kvar i alla fall hos mig, resten av dagen.

Annons

Annons

Jag är kanske partisk i målet, men jag tycker att en skolavslutning i kyrkan är en stark upplevelse. Jag vill uppmuntra till ett gott samarbete mellan Svenska kyrkan och skolan, och att man gemensamt samtalar om vad som kan ingå i en skolavslutning i kyrkan.

Konstruktiva samtal leder ofta till något gott. Jag gläds åt när det finns en ömsesidig respekt med i bilden, och när glädje uppstår över att få mötas i kyrkorummet. Att mötas, speciellt efter några år av pandemi med social distansering, hoppas jag kommer att bli viktigare i framtiden.

Tack till Svenska kyrkan, skolledning och alla övriga inblandade som gjorde Hellidsskolans avslutning till en höjdpunkt i veckan.

Richard Mellgren

Annons

Annons

Till toppen av sidan