Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

Skadade anfallaren tillbaka och nyförvärvet visade framfötterna för SAIK: ”Väldigt bra match”

Skövde AIK spenderade helgen i danska Ålborg för att slipa på formen inför Superettans omstart kommande helg. På lördagen spelade laget match mot danska högstaliga-laget Aalborg BK. Trots förlust fanns det också en hel del positivt att plocka med sig för Skövde AIK.

Text: 

Både Yoann Fellrath och Kevin Holmén fick chansen till spel för Skövde AIK i matchen mot danska Aalborg BK.

Bild: Bildbyrån

Annons

Efter en bra vår har Skövde AIK de senaste veckorna haft ledigt då Superettan tog uppehåll efter tio spelade matcher. I tisdags var SAIK dock tillbaka i träning och i helgen är laget på plats i Danmark för att litet läger.

På lördagen var det planerat en match mot danska Superliga-laget AaB från Ålborg. Inför matchen sa tränaren Tobias Linderoth att han ville ha en ordentlig genomkörare för att få igång benen på killarna inför nästa helgs återstart av Superettan.

Annons

Och en genomkörare blev det. Skövde AIK kunde lufta stora delar av truppen men kunde trots det skapa mängder men chanser mot det danska målet men bollen ville inte trilla in.

Istället kunde danskarna vinna med 1–0 efter ett mål i den första halvleken.

– Det var en väldigt bra match mot ett skickligt lag som är bra på det som danska lag oftast är. De var bra med bollen och hade tekniskt bra spelare vilket gjorde att vi fick jobba hårt i vårt försvarsspel. Samtidigt fick fick jobba mycket med vårt eget spel vilket var kul att se. Vi missade lite för mycket för att få med oss idag men prestationen var jag nöjd med, säger Linderoth till klubbens twitter-konto efter matchen.

Annons

Extra intressant i matchen var såklart lagets nyaste tillskott Kevin Holmén. Han anslöt till laget under fredagen och fick spela hela matchen mot AaB. Och Linderoth var nöjd med hans prestation.

– Väldigt bra, jag känner Kevin sedan tidigare och jag tyckte att han fick visa upp de sidorna som gjorde att vi valde att ta hit honom. Han är fin med bollen och är en bra passningsspelare och det visade han idag.

Förutom Kevin Holmén var en annan spelare lite extra i fokus under matchen. Yoann Fellrath värvades in under vintern för att fylla hålet efter Viktor Granath som lämnade för Västerås SK.

Fransmannen kom till SAIK som skytteligavinnare i division 1 södra men har på grund av skada inte gjort tävlingsdebut i klubben ännu. Nu var han tillbaka från sin skada och fick 20 minuters speltid.

– Han jobbar hårt. Han har varit borta länge nu men fick känna på det i 20 minuter. Nu hoppas jag att han svarar bra på de här 20 minuterna och att vi kan använda oss av honom framöver.

Annons

Fakta

MATCHFAKTA, träningsmatch

Aalborg BK–Skövde AIK 1–0 (1–0)

Startelva Skövde AIK: Marcus Fröjd - Elias Lindell, Aldin Basic, Gabriel Wallentin. Filip Schyberg, Gustav Friberg - Villiam Granath, Kevin Holmén, Elmar Abraham, Mikael Mörk - Jack Cooper Love.

Inbytta: David Engelbrektsson (45), Oscar Lennerskog (45), Samuel Sörman (59), Lukas Lilja (64), Yoann Fellrath (64), Oscar Haglund (64), Gustav Sahlin (69).

Annons

Annons

Till toppen av sidan