Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Allt fler fall av covid-19 i Västra Götaland

Under det gångna halvåret har antalet nya fall av covid-19 stillat. Men nu varnar Västra Götalandsregionens smittskyddsläkare att fallen än en gång ökar.

– Covid-19 är inte över – allt fler blir sjuka igen. Stanna hemma om du har en luftvägsinfektion och utsätt inte andra för smitta, säger smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg.

Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen. Pressfoto.

Annons

Statistik från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götaland visar att antalet nya fall av covid-19 ökar i Sverige, en smittspridning som kan bero på att det har börjat spridas en ny variant av omikronviruset, skriver Västra Götalandsregionen.

Nu går man än en gång ut med inte bara en, utan två uppmaningar för att stävja en eventuell utveckling i regionen.

Annons

– För det första vill jag uppmana alla som är förkylda, har tecken på en luftvägsinfektion att stanna hemma och inte utsätta andra för smitta. Det som var självklart tidigare under pandemin ska vara lika självklart nu, säger Thomas Wahlberg.

Annons

– För det andra, alla som inte tagit sin tredje eller fjärde dos vaccin mot covid-19 än – gör det nu. Har du inte vaccinerat dig alls är det verkligen hög tid, vaccinet skyddar mot allvarlig sjukdom och död, säger Thomas Wahlberg.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan