Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Insändare
Delar inte kritiken mot pridetåget i Tidaholm

Replik till Vänsterpartiet i Tidaholm 12/7. Vänsterpartiet i Tidaholm ger i sin insändare den 12 juli en ordentlig känga till Vi Tidaholm och delar av näringslivet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nyinflyttad tidaholmare tycker att Vänsterpartiet Tidaholm riktar fokus åt fel håll när partiet kritiserar "Världens kortaste pridetåg".

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

Vänsterpartiet har naturligtvis rätt att tycka vad de vill om hur marknadsföringen av "världens kortaste Pridetåg" gått till och vad som bör (eller inte bör) sägas i samband med ett Pride event. Men i det här fallet delar jag inte deras kritik.

För det första är det nog få som i dagens samhälle har missat att Pride bland annat står för allas rätt att älska den de vill. Jag har svårt att föreställa mig att detta budskap inte kommer framföras av arrangörerna dagen till ära (vilket gjordes 2021...).

Annons

Annons

För det andra är det väl bra att så väl partier som näringsliv står bakom och aktivt verkar för Prides budskap? Även stora vinstdrivande företag profilerar sig under Pride, för att visa sina anställda och sina kunder att alla är välkomna som de är. Varför handeln i Tidaholm inte kan göra detsamma och samtidigt värna den lokala ekonomin ser jag ingen motsättning i.

Vad jag som nyinflyttad i Tidaholm tycker är anmärkningsvärt är snarare att det är handeln - och inte kommunen - i Tidaholm som ser till att Pride uppmärksammas.

Nej Vänsterpartiet, istället för att skälla ut det initiativ som finns, använd ert politiska inflytande och klokskap till att verka för att Tidaholms kommun år 2023 organiserar ett officiellt Pridefirande!

Nyinflyttad tidaholmare

LÄS MER: Vad är syftet med pridetåget på Torggatan?

Annons

Annons

Till toppen av sidan