Annons

Annons

Annons

Annons

Hjo

Läsartext
Nytt insamlingsrekord för Rock mot cancer

Styrelsen i den arrangerande föreningen för Rock Mot Cancer är mycket nöjda över hur bra allt fungerade under festivalen. – Vi hade en rekordstor publik och de var väldigt generösa, säger Siewert Andersson.

Detta är en läsartext.

Styrelsen i föreningen Rock Mot Cancer i Hjo med resultatchecken. Bakre rad fr.v. Seppo Ojanen, Håkan Forsberg, Hendrik Palm och John Jarstål. Främre rad fr.v. Reiner Berndt, Gerda och Siewert Anderson, samt Christer Pierre. Bo-Lennart Johansson saknas på bilden. Foto: Erling Svorstöl

Annons

Mat, lotterier, försäljning av t-shirts med mera gick så bra att man fick stänga många stånd i förtid. Det var helt enkelt slutsålt.

Nu ett par veckor senare kan man summera själva insamlingen och det visar sig att man ännu en gång har kommit upp i rekordsiffror.

– Totalt samlade vi in drygt 820 000 kronor och när våra kostnader är betalda och vi har sparat lite för kommande behov, så kan vi nu skicka 775 000 kronor till Barncancerfonden Västra berättar Håkan Forsberg som är föreningen kassör.

Annons

Annons

När festivalen arrangerades allra första gången 2014, var målet att samla in 10 000 kronor. Redan den gången blev summan rejält mycket större och sedan har det ökat varje år. Totalt har föreningen bidragit med mer än 3,5 miljoner till Barncancerfonden Västra och det känns riktigt bra menar alla i styrelsen!

– Vi är en liten förening med bara nio medlemmar, säger Siewert Anderson som är initiativtagare och ordförande.

– Arrangemanget har växt och vi skulle inte klara av att dra runt detta utan hjälp. På den punkten är vi unika, fortsätter Siewert. Att Lions Club, Hjo Rotaryklubb, Odd Fellow, Round Table och Svenska Kyrkan samarbetar med oss för en god sak, känns riktigt bra!

För övrigt jobbar även restauranger, musiker och alla andra ideellt, utan en enda krona i ersättning.

Annons

Annons

Till toppen av sidan