Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Räddningstjänstens uppmaning i extremvärmen: Undvik att elda och grilla

De höga temperaturerna har lett till att det råder brandrisk i skog och mark. Nu går räddningstjänsten ut med en uppmaning till Skaraborgarna att inte grilla eller elda.

Räddningstjänsten uppmanar allmänheten att inte elda eller grilla under den rådande värmevågen som svept in över Skaraborg.

Bild: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

Annons

Extremvärmen har nått Sverige och Skaraborg. Under onsdagen uppmättes temperaturer på över 31 grader i Skövde, vilket var varmast i vårt område.

De höga temperaturerna har också gjort att det blivit torrt i skog och mark. Nu går Räddningstjänsten östra Skaraborg ut med en uppmaning på sociala medier om att undvika att grilla eller elda.

”Räddningstjänstens starka rekommendation är att avstå från att elda eller grilla i skog och mark när risken för brand är så här hög. Tänk på att det är du som tänder en eld eller grillar som är ansvarig för eventuella följder”, skriver räddningstjänsten på sin Facebooksida.

Annons

Annons

LÄS MER: Heta sommaronsdagen - så varmt var det: ”Händer det är det exceptionellt”

Däremot råder det i nuläget inget eldningsförbud.

”Då rådande förutsättningar endast föreligger under några dagar innan brandrisken bedöms sjunka igen”, skriver räddningstjänsten.

Redan under fredagen väntas vädret slå om tvärt med rejält sjunkande temperaturer.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan