Annons

Annons

Annons

Annons

Skövde AIK

SAIK på väg mot andraplatsen – då grusades allt på bara fem olyckliga minuter

Skövde AIK hade chans att gå upp på andra plats i tabellen.

Men så vände Trelleborg 0–1 till 2–1 på bara fem minuter i måndagskvällens möte i Superettan på Vångavallen.

– Den perioden fällde oss, sa SAIK:s lagkapten Filip Schyberg till Discovery+.

Jack Cooper-Love gav Skövde AIK ledningen med 1–0 (hans tolfte mål hittills i Superettan) mot Trelleborg. Han hade sedan chans att kvittera till 2–2 i den 82:a minuten, men missade från nära håll. Foto: Tobias Andersson / BILDBYRÅN

Annons

Det började regna (senare också åska) i ett tidigt skede av måndagskvällens match i Superettan mellan Trelleborg och Skövde AIK på anrika Vångavallen, men planen höll, i alla fall i det längsta, riktigt bra.

Bäst av de båda lagen öppnade Trelleborg, som hade några ganska bra chanser att ta ledningen, men som en blixt från klar (nej, mulen) himmel, var det ändå Skövde AIK som tog ledningen.

Målet kom i den 32:a minuten och ”som vanligt” var det Jack Cooper-Love som höll sig framme. Chansen dök upp från ingenstans, plötsligt stod SAIK-spelaren bara där och kunde enkelt rulla bollen förbi hemmamålvakten.

– Bollen hade slagits undan av Trelleborg, sedan tror jag att det var ”Gurra” (Gustav Friberg, red. anm.) som nickade tillbaka den in i boxen och då var jag vaken, sa Jack Cooper-Love till Discovery+.

Annons

Annons

I den här situationen var även Yoann Fellrath inblandad, men han stod offside.

– Jag skrek så mycket jag kunde på Yoann att han inte skulle ta den och det gjorde han inte, berättade Cooper-Love.

Skövde AIK gick till pausvila med 1–0 i ryggen och så långt såg det bra ut, men upptakten på den andra halvleken blev närmast mardrömslik för de rödklädda. Det tog bara knappt en minut för Trelleborg att kvittera. Målet tillkom efter retur på returen från SAIK:s målvakt Marcus Fröjd och då var det Nicolas Mortensen som höll sig framme.

Och som om detta inte var nog, så kom också 2–1 för hemmalaget fem minuter senare. Från straffområdeslinjen, lite till vänster, sköt Henry Offia ett mycket välplacerat skott mot bortre burgaveln och även om SAIK-keepern Marcus Fröjd fick fingertopparna på bollen, så räckte det inte, bollen fortsatte in i mål.

– Med facit i hand blev det den här femminutersperioden som fällde oss, vår insats där straffade sig. Det var båda enkla bolltapp och enkla mål inblandade, sa SAIK:s lagkapten Filip Schyberg till Discovery+ efter matchen.

Ja, det blev alltså inga fler mål i den andra halvlekens hällregn på Vångavallen, men det var sannerligen inte långt ifrån att Skövde hade kvitterat. Det var i den 82:a minuten som den feta möjligheten, eller faktiskt de feta möjligheterna, dök upp.

Det började med att Mikael Mörk prickade stolpen, sedan fick han på returen in bollen framför mål till Jack Cooper-Love, men denne tycktes bli både överraskad och överrumplad och fick, trots ett helt öppet läge, inte bollen på mål.

Annons

Annons

– Det känns surt att få åka härifrån med noll poäng, men som sagt, en period på bara fem minuter fällde oss. Regnet ska vi inte skylla på, det var lika för båda lagen, sa Filip Schyberg.

Därmed är halva serien avverkad. 15 matcher är spelade, lika många återstår.

– Jag tycker att vi har gjort en bra första halva av säsongen, men vi är inte nöjda. Vi siktar på att ta lika många poäng under hösten som vi har gjort så här långt, summerade SAIK-kaptenen.

Skövde AIK:s Elmar Abraham ådrog sig ett gult kort i måndagens match mot Trelleborg och är nu avstängd på lördag mot Brommapojkarna. Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Noterbart är att Elmar Abraham blev varnad (tredje kortet) och är avstängd inför mötet med Brommapojkarna på hemmaplan nu på lördag.

Noterbart är också att Yoann Fellrath fick en huvudskada (blödde vid ena örat) i den 78:e minuten och spelade sedan resten av matchen väl bandagerad.

Matchfakta

Trelleborgs FF-Skövde AIK 2–1 (0–1)

Mål: 0–1 (32) Jack Cooper-Love, 1–1 (47) Nicolas Mortensen, 2–1 (52) Henry Offia.

Varningar, Trelleborg: Johan Blomberg och Isak Jönsson. Skövde: Elmar Abraham, Kevin Holmén och Mikael Mörk.

Domare: Oscar Johnson.

Publik: 1 048 åskådare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan