Annons

Annons

Annons

Skövde

Insändare
SSU: Vad vill SD egentligen?

Tidigare i veckan var Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på besök i Skaraborg som en del i sin valresa genom landet. Han besökte bland annat Töreboda på måndagseftermiddagen där han, tillsammans med EU-parlamentarikern och riksdagskandidaten Jessica Stegrud, talade om deras politik inför valrörelsen. Det vi i SSU frågar oss efter detta tal är; vad vill SD egentligen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

SSU frågar sig efter Jimmie Åkessons tal i Töreboda vad SD egentligen vill?

Annons

När man lyssnar på Jimmie Åkesson tala, oavsett om det är i Töreboda eller i Almedalen, finns det ett tydligt mönster. Samhället är på väg åt fel håll och allt är ”de andra partiernas fel”. Allt som Åkesson och Sverigedemokraterna anser är fel med Sverige skyller de på ”de etablerade partierna”. Men några lösningar, några faktiska politiska förslag lyser med sin frånvaro. Vi får lyssna på vad är fel, hur vi hamnade här och vart vi borde vara. Men hur ska vi komma dit? Ja, det får vi inget svar på.

Annons

Annons

”Sverigedemokraterna är partiet för hela Sverige” sa Jimmie Åkesson i sitt almedalstal. På vilket sätt är de det? Genom att vara för ett skolsystem som kostar skattebetalarna, kommunerna och staten miljontals kronor varje år? Genom att bedriva en arbetsmarknadspolitik där de röstar emot att förbjuda att tidsbegränsade anställningar staplas på varandra men samtidigt driva rätt till heltid? Genom att rösta emot barnomsorg på obekväm arbetstid? Sverigedemokraterna visar gång på gång att de inte är ett parti för hela Sverige, för vanligt folk.

SSU och Socialdemokraterna vill ha ett samhälle där alla känner trygghet, där alla känner att samhället finns där. Ska vi nå dit måste vi få en skola där pengarna faktiskt går till verksamheten, vill barnen, och inte till skatteparadis. Vi måste ha både hårdare tag mot brottslingar och fler poliser men också satsa på en meningsfull fritid för unga genom satsningar på skola, fritidsgårdar och idrott.

Så vi frågar oss åter igen; vad vill SD egentligen? Vi måste öka tryggheten i samhället och möjligheten till arbete för alla. Och till skillnad från Sverigedemokraterna har vi politik som faktiskt kan ta oss dit. Ska Sverige bli tryggare både på gator och arbetsplatser behövs en tydlig politik, då behövs en socialdemokratiskt ledd regering.

Elin Hjärtqvist, ordförande SSU Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan