Annons

Annons

Annons

Insändare
”Regeringens kriminalpolitik är förlegad och snudd på verkningslös”

Replik till SSU och Elin Hjärtqvist från Ungsvenskarna.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Albin Gilbertsson, kontaktperson Ungsvenskarna.

Bild: TT, Börje Andersson

Annons

Läs mer: SSU: Vad vill SD egentligen?

Nyligen ställde SSU Skaraborg frågan i en insändare om vad som är Sverigedemokraternas konkreta politik för att motverka otryggheten. Vi upplyser gärna Elin Hjärtqvist och hela socialdemokratin om våra förslag som Sverige behöver för att återskapa det en gång trygga samhälle som de själva förstört.

Regeringens kriminalpolitik är förlegad och snudd på verkningslös mot dagens brottslighet. Vi måste slopa den så kallade straffrabatten för kriminella som begår flera brott. Gängkriminella ska buras in och straffen måste kraftigt höjas. Sverige behöver många fler poliser än idag och de behöver hårdare verktyg och ökade befogenheter. Er egna justitieminister Morgan Johansson har ständigt släpat fötterna efter sig i åtta år och har motvilligt infört straffskärpningar efter påtryckningar från den samlade högeroppositionen.

Annons

Annons

Sveriges sedan decennier fullständigt ansvarslösa invandringspolitik och efterföljande segregation är en stor anledning till att vi befinner oss där vi är. Åtta av tio gängkriminella har idag utländsk bakgrund. Vi måste stoppa det stora migrationsflödet och aktivt arbeta med att de som inte har rätt (eller genom brottslighet förverkat sin rätt) att befinna sig i Sverige utvisas. Segregationen och otryggheten i våra förorter ska aktivt bekämpas med en kravställd integrationspolitik där de som kommer till Sverige förväntas anpassa sig till vårt samhälle.

Albin Gilbertsson, kontaktperson Ungsvenskarna.

Bild: Börje Andersson

Mot unga kriminella behövs tidiga och hårda åtgärder som bryter mönstret. Vi ska arbeta förebyggande ja, men också tydligt och tidigt vidta åtgärder så att man inte fastnar i ett liv av kriminalitet. Det visar hur lite Socialdemokraterna har förstått om de tror orsaken till Sveriges otrygghet är landets friskolor. Det är inget annat än årtal av kravlös och naiv invandringspolitik, en de själva varit högst medverkande kring, som gjort det.

Målet för alla oss sverigedemokrater är ett samhälle som återigen präglas av trygghet och tillit, medborgare emellan. Oavsett om det handlar om goda levnadsvillkor på landsbygden, sänkta bränslepriser, ordning i skolan eller en verklighetsförankrad och tuff kriminalpolitik utgår allt från en fråga - trygghet för vanligt folk.

Det mer lämpligare frågan att ställa är egentligen vad Socialdemokraterna kommer göra för tryggheten. Ni har nu styrt Sverige de senaste åtta åren, och länge även innan det. Är ni nöjda med jobbet ni gjort? Är Sverige ett tryggare och bättre land idag än det var 2014? Svenska folket får gärna svara på den frågan iallafall.

Albin Gilbertsson, Kontaktperson Ungsvenskarna Skaraborg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan