Annons

Annons

Annons

Annons

Valet i Tidaholm 2022

Insändare
Vi Tidaholm värnar om demokratins mångfald

Aldrig någonsin har så många fritidspolitiker i Tidaholms kommun som denna mandatperiod lämnad sina uppdrag. Dubbelt så många kvinnor än män.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Zelal-Sara Yesildeniz, Ida Davidsson och Camilla Graaf i Vi Tidaholm beklagar att så få kvinnor ställer upp i valet.

Bild: Arkivbild

Annons

Redan för mer än två år sedan varnade vi för att för många unga kvinnliga fritidspolitiker slutar. Nu har vi fakta på bordet: Tidaholms kommun har bara drygt 30 procent kvinnor som ställer upp i kommunalvalet den 11 september 2022. Det är bland de lägsta siffrorna i hela landet!

Vi Tidaholm (VT) beklagar detta och anser det som en riktig fara för demokratin: när representationen i kommunfullmäktige och nämnder inte längre består av blandade kön och ålder samt att så många lämnar sina uppdrag för tidigt. Vi Tidaholm är det enda partiet som har tre unga kvinnor på toppen på vallistan. Det är vi stolta över! Vi är även stolta över att få kunna ge tidaholmarna möjligheten att rösta på en valsedel som består av olika åldrar, yrkesgrupper och människor med annan etnisk bakgrund. Det är så befolkningen ser ut och det är med just den blandningen som en kommun ska ledas och styras.

Annons

Annons

Gå och rösta den 11 september. Din röst är viktigt!

Zelal-Sara Yesildeniz, första namn på vallistan för VT

Ida Davidsson, andra namn på vallistan för VT

Camilla Graaf, tredje namn på vallistan för VT

Annons

Annons

Till toppen av sidan