Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm Centrum

Insändare
Störande av ordning: ”Respektera de boende i vår stad”

Jag gillar vår lilla stad med sina mysiga parker och fina torg. Men i vår lilla idyll så finns det trots allt några saker jag har lite svårt för.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är störande när folk sitter i sina bilar och spelar musik för hela staden tycker insändarskribenten. (Bilden är en illustration.)

Bild: TT, Arkivbild

Annons

Framför nu under sommaren då de flesta har semester eller sommarlov, och det är allt oväsen som sker nattetid genom brötande av A-traktorer och vrak till amerikanare som åker runt i vår stad och härjar, och framförallt spelar hög musik som ibland kan bli extremt störande.

Ni som bor inne i centrala Tidaholm vet exakt vad jag pratar om. Då detta har varit ett problem under många år och är vid detta laget inte är några nyheter. Jag är varken den första eller sista som kommet att klaga på detta. Men jag vill ändå dela med mig av en händelse som utspelade sig i helgen: Natten till söndagen så fick jag nog. Klockan var strax efter kl 01.00 och jag kunde höra hur en bil stod någonstans utanför min lägenhet med alla dörrar öppna och spela högsta volym på sin överdimensionerade stereo. När det ekar i hela lägenheten och det låter som att de festar i mitt vardagsrum. Då är det inte helt lätt att försöka sova. Småsur började jag klä på mig och leta mig ned till gatan för att lokalisera vart detta oväsen kommer ifrån och hittade dem sisådär två kvarter bort.

Annons

Annons

Förbannad gick jag mot bilen och ifråga satte vad de höll på. Eller rättare sagt skällde på dem vad i helvete håller ni på med! Först blev de lite paffa av att jag kom från ingenstans och ifrågasatte deras härjande. Sedan blev de snabbt aggressivare och undrar varför jag kommer och gnäller på dem. Då de säger: ”Vi har samma rättigheter att vara här som dig”

Absolut har ni det sade sade jag. Ni får gärna vara här, men ni behöver inte väcka halva staden bara för att ni har ställt er här. Tjafs utbröt och det började eskalera mot slagsmål. Där står jag själv förbannad mot fem stycken kanske inte helt nyktra personer och börjar inser att detta inte är det bästa draget jag har gjort. Men en av tjejerna i bilen börjar mota den aggressivaste i gänget och försöker lugna ned honom. Det hotfulla stämningen lägger sig tillräckligt för att det ska kunna hålla en fortsatt diskussion. Efter några väl valda ord från båda håll hotar jag med att ta deras registreringsnummer och sedan går jag där ifrån.

Förvånansvärt nog så åker de där ifrån och nattens sömn är räddad för denna gången. Men hur länge kommer detta att hålla? En dag? En helg? En vecka? Vem vet. Man kan inte bara åka runt och bete sig som ett svin bara för att det är roligt. Vi alla bor som i ett stort samboförhållande vi få både ge och ta men framförallt respektera den andra i förhållandet. Detta gäller alla i vår lilla stad. Jag är normalt sätt ingen aggressiv person, men nu får det vara nog! Både vi som privat personer och samhället måste ta tag i detta problemet. Kanske vore det på sin plats att våra politiker tar tag i saken och gör något åt detta nu när det ändå är valår.

Annons

Annons

Det är inte kul att behöva sova mer hörselkåpor på bara för att andra har svårt att respektera att det faktiskt bor folk här. Jag har också varit 20 bast och tyckte att det är livet att festa. Men till och med jag kunde se i mina mindre nyktra tillstånd se vart gränsen gick. Klart att det har hänt att någon har kommit till fram till oss på någon av festerna och sagt till oss. Men då har vi kunnat respektera detta och anpassa oss eller till och med gått till något annat ställe.

Vill ni härjar och för oväsen gör det! Men kanske på någon mer avlägsen plats än well, centrala stan... Jag kan kort sammanfatta detta genom: respektera de boende här i vår fina stad. Det är inget skäl att skylla på att vara onykter eller att det bara är kul. Vi som får stå ut med detta borde i större utsträckning gå ut och prata med dessa personer och förklara för dem varför detta beteende inte är okej. Samhället bör snarast ta fram en handlingsplan för att att få bort så mycket av buset som är möjligt. Det behövs inga stora medel för att genomföra detta, men snälla det är på tiden att det händer något.

Efter mitt gnäll/kritik mot detta så vill jag önskar er en varm och skön fortsättning på denna sommaren.

Simon Larsson

Annons

Annons

Till toppen av sidan