Annons

Annons

Annons

Skövde

Ovädret vållar stora problem för tågtrafiken – flera avgångar ställs in

Gårdagens oväder har vållat en hel del problem för tågtrafiken. En nedriven kontaktledning leder till längre restid för tåg och ändrade avgångstider mellan Göteborg och Stockholm, och helt inställda avgångar på sträckan Töreboda–Skövde.

Text

Torsdagens oväder vållar stora problem för tågtrafiken i vårt område.

Bild: Josefin Berntsson

Annons

Särskilt Töreboda drabbades hårt under torsdagen där bland annat ett bortblåst tak rev ner en kontaktledning, vilket leder till förseningar och inställda tåg på sträckan Göteborg–Stockholm.

– Mellan Töreboda och Skövde är det totalstopp. Den tidigaste prognosen för att vi ska kunna öppna upp ett spår där är tisdag, säger Felicia Danielsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Annons

Västtrafik har satt in ersättningsbussar.

Annons

Trafikverkets personal kunde inte komma fram till platsen förrän vid midnatt, natten mot fredag, eftersom det inte bedömdes som säkert förrän vädret hade lugnat sig en smula.

– Väl på platsen var det första vi gjorde att evakuera resenärerna från tåget, och vid 9-tiden kunde vi få bort tågen från platsen. Det man gör nu är att få bort allt bråte som blåst ner över rälsen och kontaktledningar, säger Felicia Danielsson.

Vissa av SJ:s snabbtåg från Stockholm till Göteborg, och som går mellan sträckan Töreboda och Skövde, kommer ledas om via Falköping, Jönköping och Nässjö, vilket leder till längre restid och ändrade avgångstider.

– Vår ambition är att inte ställa in några tåg, men man måste vara väldigt uppmärksam som resenär ifall det skulle bli så, säger Peter Krameus, presskommunikatör på SJ.

Även för andra tågbolag gäller längre restider och ändrade avgångstider.

Västtrafik har, till exempel, ställt in flera avgångar mellan Falköping och Nässjö samt Nässjö och Skövde under fredagseftermiddagen, meddelar bolaget via sin hemsida.

LÄS MER: Avblåsta tak och nedfällda träd – nu drar ovädret vidare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan