Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd nordost

Läsartext
Tältmöte i Fröjered - musik och förkunnelse

Till helgen blir det tältmöten i Fröjered. Som Wikipedia beskriver det är ”Tältmöte vanligtvis en gudstjänst eller ett så kallat väckelsemöte i ett stort tält. Tältmöten präglas ofta av mycket musik och en förkunnelse”. Så kommer det också bli i Fröjered.

Detta är en läsartext.

Det satsas lite extra på barnen på lördag eftermiddag då ”Klurige Göran” och hans medarbetare som kommer från Lekeryd och Hjo medverkar med sina uppfinningar.

Annons

Till tältmöteshelgen har missionsförsamlingen inbjudit Jonas Lund att tala. Dessutom kommer missionsförsamlingens egen pastor Samantha Junggren medverka.

Jonas Lund är en 38-årig värmlänning och trebarnspappa som till vardags jobbar som pastor och föreståndare i Equmeniakyrkan Tibro.

–Jag älskar mitt liv som kristen och pastor, och min tro på Jesus utmanar mig varje dag att göra det jag kan för att världen ska bli en bättre plats.

Annons

Han ser mycket fram emot att få predika under kommande mötesserie i Fröjered och berättar att han kommer tala om Guds rike som vi är kallade att bygga med våra liv - ett annorlunda rike, där svaghet är styrka och där Jesus visar oss vägen till livet.

Musik och sång kommer bland annat sånggruppen Appellen och församlingens egna förmågor att stå för. På lördagskvällen är det tänkt att en kör ledd av Anneli Ödvall ska medverka. Vill man vara med och sjunga så är man välkommen till missionshuset vi 17-tiden för att öva.

Annons

Till tältmöteshelgen har missionsförsamlingen inbjudit Jonas Lund att tala.

Efter samlingarna kommer det serveras fika och annat matnyttigt.

Det satsas lite extra på barnen på lördag eftermiddag då ”Klurige Göran” och hans medarbetare som kommer från Lekeryd och Hjo medverkar med sina uppfinningar. Då kan det bli bibeldrama, tidsmaskin, bibeluppfinningar, tävlingar, spex, överraskningar och/eller klurigheter. Det återstår att se… Det är inte alltid som bibeluppfinningen fungerar som klurige Göran har tänkt sig, men förklarar bibeltexten på ett pedagogiskt och roligt sätt.

Platsen för tältmötena vid Annefors Egendom är smått historisk mark. Där låg nämligen ett stort missionshus med inte mindre än 1300 sittplatser. Detta byggdes 1877 då roparerörelsen hade ett av sina centra i Fröjered. Man säger att "Läseriets" vagga stod i Fröjered. 1910 revs/flyttades missionshuset till den nuvarande platsen vid Tidan inne i byn.

Annons

Missionsförsamlingens mål är att alla oavsett om man är van eller inte att besöka gudstjänster ska kunna delta och få en god behållning av arrangemanget. Vill man veta mer hänvisar församlingen till annonser i tidningen eller facebooksidan ”Fröjereds Missionsförsamling”.

Urban Lennartsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan