Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm landsbygd väst

Läsartext
Unga förmågor spred glans över musikkväll i Östra Gerum

Det är inte ofta det är svårt att hitta parkeringsplats i Östra Gerum men i söndags kväll var det lapp på luckan. Det stod bilar överallt och inne i kyrkan var det fullsatt. Det var äntligen dags för Musikkväll igen efter ett långt pandemiuppehåll.

Detta är en läsartext.

En fullsatt kyrka njöt av vacker musik. Bilder: Anna Eriksson

Annons

Årets upplaga som hade temat, Länge leve livet, präglades av unga, sång och spelglada förmågor. Rebecka Öhgren, Gottfrid och Johannes Nilsson gav publiken många njutbara stunder då deras vackra röster fyllde kyrkan. Rebecka har sjungit i kör under många år, spelat fiol och flöjt på Kulturskolan samt även tagit sånglektioner där. Nu bär det snart iväg till Stockholm där Rebecka ska fortsätta att ägna sig åt musiken genom studier vid Bromma folkhögskola. Gottfrid Nilsson har under hela uppväxten spelat tuba på Kulturskolan och även under en kort tid tagit sånglektioner av Gabriella. Nu är det mest jobb som gäller men vi är många som hoppas att han hittar tillbaka till både sången och instrumenterandet. För Johannes har det också varit mycket musik, saxofonspel på Kulturskolan, sånglektioner av Gabriella, körsång och sedan två års studier på musiklinje på folkhögskola. Nu läser Johannes Kulturprogrammet på Göteborgs universitet. Den fjärde unga förmågan är vikarierande kantorn Isak Mellgren som även han gått på Kulturskolan och spelat. Isak har även tagit orgellektioner av Gergana Andersson och går nu sista året på Estetiska programmet på Ållebergsgymnasiet. Isak spelar också i Vulcans musikkår och sjunger i Harmony Gospel. Vi har hört ryktas att en framtid som kyrkomusiker är något som lockar Isak.

Annons

Annons

Skönt med lite hjälp ibland, Isak Mellgren och Gabriella Murphy spelade orgel ihop.

Gabriella Murphy, lärare på Estetiska programmet i Skövde och Elenor Ragnarsson, lärare på Kulturskolan, bidrog med erfarenhet och rutin då de ackompanjerade vackert och följsamt på piano och gitarr. Efter en inledande kör med Sommarpsalm, sjöng Rebecka, Visa från Kåkbrinken, skriven av Sofia Karlsson. Gabriella fortsatte i folkmusikens tecken med Alltid dig nära, även den skriven av Sofia Karlsson. Eleonor och Rebecka fortsatte sedan med Sommarvalsen, en låt som är skriven av världsartisten Ale Möller.

Programmet bytte här lite skepnad och klev över i en mera modern avdelning med låtar som, När jag blundar, En stund på jorden och Ut mot ett hav. Publiken njöt av Gottfrids, Rebeckas och Johannes röster och trots bristande värme från kyrkans element fylldes besökarna med värme.

Agneta Karlsson ledde andakten och framförde även publikens tack.

Agneta Karlsson höll i andakten som inramades med två psalmer.

Gottfrid och Eleonor fortsatte sedan programmet med Trubbel av Olle Adolfsson. Trots att han inte lät som Monica Zetterlund eller Olle Adolfsson blev det en fin upplevelse med en riktig visklassiker då Gottfrids fina sång ackompanjerades av varierat och proffsigt gitarrspel. Gabriella sjöng förstås Gabriellas sång och passade samtidigt på att puffa för körsångens helande egenskaper. Vilket vi är många i kyrkan som instämmer i. Gabriellas sång är hämtad från filmen Såsom i himmelen och efter den sjöng Rebecka Sång till livet som är hämtad från musikalversionen. Rebeckas röst och utstrålning höjer värmen inombords ytterligare. Johannes var den som fick avsluta programmet med två sånger. Han började med Höstvisa av Erna Tauro och Tove Jansson, även detta en omtyckt visklassiker. Efter denna var det världspremiär för en alldeles egen låt, Dags att tänka på refrängen. Johannes visar under kvällen prov på att han kan sjunga musik ur olika genrer, från musikal till visa, allt med en varm och vacker röst.

Annons

Annons

Nu var det verkligen dags att tänka på refrängen och kvällen avslutades med körsången Länge leve livet. Det var många besökare som kände igen sången som Fjedur sjöng på 80-talet och flera sjöng med. När applåderna tystnat och Agneta tackat för en underbar kväll började sedan bilarna rulla iväg från Östra Gerum och det blev sig likt igen. Kyrkan tömdes, om än lite motvilligt, och nu får vi se fram emot nästa musikkväll. Och är ryktet sant, blir det redan i juletid.

Maria Nilsson

Rebecka Öhgren framförde flera vackra sånger.

Dags att tänka på refrängen tyckte Johannes Nilsson och sjöng sin egenskrivna låt för första gången.

Ringblommorna välkomnade alla besökare till Östra Gerums kyrka.

När jag blundar vill jag va nån annan sjöng Gottfrid Nilsson till publikens förtjusning.

Minnen spelas in för kommande dagar.

Annons

Annons

Till toppen av sidan