Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Tvinga inte våra kommuner till att förstöra naturområden med vindkraftsindustrin

Svar på insändaren ”Miljöpartiets vindkraftsstöd skulle ge Västra Götalands län 229 miljoner årligen”.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Mikael Engström

Annons

LÄS OCKSÅ: Miljöpartiets vindkraftsstöd skulle ge Västra Götalands län 229 miljoner årligen

Vårt land hade tidigare världens bäst fungerande energisystem och helt fossilfritt. Detta med vattenkraft i norr och svensk kärnkraft i söder.

Att som Miljöpartiet nu försöka locka lokala politiker att säga ja till mer vindkraft med kaffepengar som muta, är ohederligt. Pengar som dessutom ska betalas av svenskarna via skattsedeln är inget annat än en skam för demokratin. Vi vet att de kommuner som tillåtit en massiv utbyggnad av vindkraft har sett en utflyttning av människor, fastighetsvärdena har sjunkit, skatteunderlag försvunnit och några nya arbetstillfällen har industrin inte gett.

Annons

Annons

Miljöpartisten Lorentz Tovatt (som undertecknat insändaren) bor själv i Stockholm och har förmodligen inte en aning om vad som skapar ett starkt civilsamhälle. Ett starkt civilsamhälle skapas inte av ytterligare skattebördor eller fördärvad natur som är resultatet av vindkraftsutbyggnaden. De som bor i utsatta områden vet däremot;

• Att vindkraftsindustrin utarmar landsbygden.

• Att folk tvingas flytta från sina bygder på grund av störningar.

• Att viktig skog som tar upp koldioxid i fotosyntesen skövlas och försvinner.

• Att vindkraften varken ger arbetstillfällen eller skatteintäkter till kommunerna.

• Att vindkraften äventyrar hela vårt elsystem.

• Att vindkraften varken är förnybar, planerbar eller hållbar.

Om Lorentz Tovatt boende i Stockholm vill ha mer vindkraft, då kan han skriva insändare i de egna lokala tidningarna. Det är i Stockholm behovet av mer el finns. Vi på svensk landsbygd ska inte ha fler vindkraftsturbiner. 

På en fråga är vi dock överens och det är att svensk elproduktion måste stärkas, men det görs inte genom att politikerna lägger ner planerbar, fungerande och fossilfri kärnkraft i förtid till förmån för dysfunktionell vindkraft som svenska folket ska finansiera åt utländska bolag.

Nu ser vi alltmer negativa resultat av den förda politiken med flertal olyckor som följer med en vindkraftsutbyggnad. Senast i raden är vindkraftshaveriet i Borgvattnet där jordartsmetaller och 3 000 liter olja läckte ut i i naturen sedan en vindturbin fallit till marken. 

Annons

Annons

Denna händelse är polisanmäld som miljöbrott. Tvinga inte/muta inte våra kommuner till att förstöra naturområden med dessa miljöfarliga industrier.

För en levande landsbygd med natur och miljö i fokus.

Jan Andersson

Anders Jacobsson

Lolita Ostermark

Peter och Helena Nilsson

Eva Ekberg

Wivan Gustavsson

Stefan och Lena Wahnland

Anna-Stina och Ingemar Karlberg

Karin Brunbäck

Mikael Karlsson

Stefan Lundin

Eje och Ronny Carlgren

Jan-Åke Johansson

Annons

Annons

Till toppen av sidan