Annons

Annons

Annons

Förstagångsväljarna frågar: Valet 2022

Vänsterpartiet: ”Du ska inte kunna köpa dig före i kön”

I kommunvalet 2018 röstade 84 procent av förstagångsväljarna i Tidaholm, en lägre andel än de 88 procent som röstade i riksdagsvalet.

Som en del i vår satsning på unga väljare, har Västgöta-Bladet tillsammans med en grupp ungdomar i Tidaholm tagit fram ett frågebatteri grundat på förstagångsväljares frågor till valbara partier i kommunvalet.

Resultatet är en artikelserie, "Förstagångsväljarna frågar", med syftet att förtydliga kommunpolitiken och de olika partiernas prioriteringar inför valet 2022.

Text

Patricia Axelsson gick med i Vänsterpartiet Tidaholm för fyra år sedan. Det här blir första året som hon går till val med partiet.

Bild: Julia Hoffman

Annons

Är du osäker på vad du ska rösta på i kommunvalet den elfte september? Den här artikelserien har skapats i syfte att försöka göra det lite enklare för dig att orientera dig i de olika partiernas prioriteringar och hjärtefrågor. Patricia Axelsson representerar Vänsterpartiet Tidaholm, ett parti som verkar under visionen att "göra det bättre för vanligt folk". Partiets starka tro på jämställdhet var det som fick Patricia att gå med. Det här blir hennes första val som engagerad.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på vastgotabladet.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan