Annons

Annons

Annons

Skövde

Inför skolstarten: Polisen gör fler hastighetskontroller

Skolstarten närmar sig. Under veckan gör nu polisen en riktad insats på hastighetskontroller.

– Skolmiljön ska vara säker för våra barn och ungdomar även ur ett trafiksäkerhetsperspektiv, säger poliskommissarie Erling Andersson i ett pressmeddelande.

Text

Polisen har under vecka 33 en så kallad nationell trafikvecka med fokus på hastighet. Arkivbilder.

Bild: Markus Lundqvist

Annons

För många börjar sommaren lida mot sitt slut och vi återgår till jobb och skola.

Med anledning av detta gör polisen under vecka 33 nu en riktad satsning på hastighetskontroller runt om i landet.

Fokus ligger på viktiga platser lokalt, framför allt i tätbebyggda områden. Det kan bland annat handla om kontroller vid skolor och förskolor men även i centrala områden av en tätort eller vid köpcentrum.

Annons

Annons

– Skolmiljön ska vara säker för våra barn och ungdomar även ur ett trafiksäkerhetsperspektiv, säger poliskommissarie Erling Andersson i en kommentar på polisens sajt.

Enligt Trafikverket finns det en rimlig chans för en oskyddad trafikant att överleva en kollision i 30 kilometer i timmen medan chansen att överleva är minimal vid en hastighet på 50 kilometer i timmen, skriver polisen.

– Vi skulle kunna spara många liv varje år om alla höll sig till hastighetsbegränsningarna. Många är nu tillbaka på jobbet efter semestern. Dessutom är det många barn som nyss börjat skolan och har liten vana att befinna sig i trafiken. Det rör sig mycket folk på vägarna och alla ska kunna känna sig trygga och säkra. Vi vill att fler ska följa hastighetsbegränsningarna och ett sätt att uppnå det är genom hastighetskontroller, säger Erling Andersson.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan