Annons

Annons

Annons

Skövde

Högskolans nya toppnotering – högsta siffran på många år

Pandemin gjorde att antalet internationella studenter minskade på Högskolan i Skövde. Men när skolåret nu drar i gång igen noterar högskolan sitt högsta antal på flera år.

Text

Högskolan i Skövde välkomnar under 2022 över 350 nya internationella studenter.

Annons

– Det är över 350 nya internationella studenter som börjar plugga hos oss i höst, vilket är det högsta antalet på många år. Det känns jättekul och visar att Högskolan i Skövde har attraktiva utbildningar även internationellt, säger Frida Lindgren, internationell koordinator vid Högskolan i Skövde, i en kommentar.

De nya studenterna kommer från bland annat USA, Spanien, Sydkorea och Indien. Totalt kommer studenter från omkring 40 länder att studera i Skövde under hösten.

Annons

Annons

Studenterna kommer också bjudas ett så kallat internationellt intro där de bland annat få hjälp med att registrera sig för sina kurser, lära sig mer om Skövde och fika med kommunfullmäktiges ordförande Conny Brännberg (KD).

– Det här är det absolut roligaste med mitt jobb och jag har längtat så länge efter det här. Sedan hoppas jag också på att det stora antalet internationella studenter kan ge Skövde och Skaraborg lite internationell prägel. Vi ska vara väldigt stolta över att de har valt att komma just hit, säger Frida Lindgren.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan