Annons

Annons

Annons

Annons

Valet i Tidaholm 2022

Insändare
Har aldrig funnits politiskt förslag om att riva Röda skolan

Det känns bra för oss Socialdemokrater i Tidaholm, att nu också kommunalrådet Runo Johansson (L) kan glädjas åt att Röda skolan (tegelbyggnaden) på Kungsbro byggs om till lägenheter.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Röda skolan på Kungsbro står kvar och görs om till lägenheter.

Bild: Thomas Gustafsson

Annons

I sitt svar till oss skriver Runo Johansson att, ”Det fanns färdiga planer på att riva Röda skolan och ersätta med ett 7-vånings ”punkthus”, det vill säga höghus”. Vidare skriver kommunalrådet, ”Det var vi Liberaler bestämda motståndare till”. Detta skulle kunna uppfattas av läsarna som om det funnits politiska motsättningar i den frågan. Sanningen är den att det aldrig funnits något förslag från något politiskt parti om att riva Röda skolan och ersätta den med något annat.

Annons

Annons

Vi Socialdemokrater har alltid haft ambitionen att behålla tegelbyggnaden. En kortfattad beskrivning av de beslut som faktiskt fattats i ärendet, är följande;

* Att lägga ned skolverksamheten på Kungsbro.

* Att området skulle omvandlas till bostadsområde.

Det område som sedermera detaljplanerades såldes till en privat aktör. I köpet ingick även den Rosa/Gula skolan (vilken är belagd med rivningsförbud). I det köpet ingick inte tegelbyggnaden, den Röda skolan. Denna private aktör byggde aldrig några bostäder, utan sålde senare marken till Tidaholms Bostadsbolag AB (TBAB).

Problemet med den Röda skolan har hela tiden varit att ingen visat intresse för att vilja bygga om den till bostäder. Med argumentet att man ansett att det skulle bli för dyrt.

Senare återkom bostadsbolaget och ville köpa även den Röda skolan. Det är den första aktör som över huvud taget har velat köpa byggnaden.

Så varifrån Liberalernas bestämda motstånd kommer, har i vart fall vi Socialdemokrater inget svar på.

Socialdemokraterna i Tidaholm

Annons

Annons

Till toppen av sidan