Annons

Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Angående mobilförbud i skolorna

Skolor börjar att ta bort telefoner och det tycker jag inte är rätt. Vi borde få ha våra mobiler på raster, jag förstår att vi inte får ha det på lektionerna men på rasterna borde det inte vara något problem.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att eleverna i Tidaholms skolor ska få använda mobiltelefonerna på rasterna.

Bild: Arkivbild

Annons

Vissa lärare säger ”ni kommer inte att prata eller göra saker tillsammans” men till exempel de som verkligen gillar pingis kommer förmodligen fortfarande spela det, men tänk på de som kanske inte gillar pingis, fotboll och annat, de som bara sitter i soffor eller inte har kompisar. Det kanske hade varit roligare och spela något, göra Tiktoks med varandra eller kanske skicka med fler kompisar från andra skolor.

Annons

Annons

De med sjukdomar som kanske behöver kontakta föräldrar om man kanske får andningssvårigheter så kanske det är enklare att bara kunna skriva ”mamma vad ska jag göra detta och detta har hänt”. Istället måste man gå och leta upp någon lärare och förklara vad som har hänt varför och att man behöver ringa hem.

Sen förstår jag inte, för på datorn kan vi göra samma saker som på telefonen så varför får vi inte ha telefonerna? Tycker inte ni att det är fel att vi inte får ha telefonerna? Det tycker jag iallafall.

Den första augusti trädde den nya skollagen i kraft det ska göra det lätt för lärare att ha en god studiero i klassrummet. I lagen står det att mobiltelefoner förbjuds i klassrummet och bara får användas när läraren säger till.

Lärarna har sagt att enligt skollagen ska våra telefoner lämnas in på morgonen och får tillbaka den på slutet av dagen. Så för att sammanfatta, att ta våra telefoner under hela dagen och inte bara på lektionstid är att ta vår trygghet, en trygghet som ni vuxna borde ta hänsyn till.

Besviken elev

Annons

Annons

Till toppen av sidan