Annons

Annons

Annons

Friidrott

HUR-tjejerna nöjda med insatsen i Götalandsmästerskapet

Hökensås UR-talangerna tävlade mot södra Sveriges bästa.

Och de gjorde det bra under Götalandsmästerskapet.

Text

Leja Blomberg och Gaelle Macharkji under Götalandsmästerskapet.

Annons

Leja Blomberg och Gaelle Macharkji var uttagna att representera Västergötland i Götalandsmästerskapet under den gånga helgen. Leja i spjut, Gaelle i höjdhopp.

Annons

Inför tävlingen uttryckte de båda HUR-tjejerna en viss nervositet.

Annons

Leja Blomberg.

För Leja blev det en lång väntan på lördagen då spjut för F13 låg sist på programmet. Leja var inte nervös före tävlingen, men på ansatsen i första kastet berättade Leja att hon jättenervös.

I det tredje kastet nådde hon precis över 24 meter, och sedan fick Leja vänta för att se om hon var en av de åtta, i den 21 kastare stora klassen, som skulle ta sig till final.

Och det räckte precis

I det femte kastet ökade Leja till 24,75 och satte därmed nytt personligt rekord. Det räckte dock inte för att avancera i resultatlistan. HUR-friidrottaren var ändå nöjd med att ha fått kasta alla sex kast och ett nytt personligt rekord.

Gaelle Macharkji.

Gaelle Macharkji tävlade under söndag förmiddag i en klass med 26 andra höjdhoppare. Gaelle klarade 1,37 i det första hoppet. I tävlingen var höjningsschemat ganska tufft och nästa höjd var 1,42 – en höjd som hade betytt nytt personligt rekord för Gaelle om hon klarat.

Annons

Hon var nära, framför allt i ett fint andraförsök, men stannade på 1,37 och slutade därmed elva i klassen.

Annons

Gaelle var ändå nöjd med sin placering och båda tjejerna tyckte att det var en häftig upplevelse att få tävla i Götalandsmästerskapet och vara en del av ett lag. Doun hoppas få delta i fler mästerskap och då gärna i fler grenar, så att väntan inte blir så lång.

Västergötland blev femma i tävlingen. Skåne vann.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan