Annons

Annons

Annons

Tidaholm

Insändare
Flera skäl att utföra rondering i dagsljus

Svar på insändare kring tända gatlampor. Det stämmer att vi utförde vår rondering fredagen den 7 oktober. Detta görs med jämna intervaller, och precis som du skriver är detta inte en energibesparande åtgärd.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det finns flera skäl till att rondering av gatlampor utförs i dagsljus.

Bild: Klockar Mattias Nääs

Annons

Det är flera faktorer som spelar in när vi ska göra ronderingen, bland annat är det första vi ser till att det är en god arbetsmiljö för vår utförande personal och en god trafiksäkerhet för trafikanterna, det är helt enkelt bättre att göra rondering i dagsljus.

Ytterligare faktor är kostnaden för att utföra ronderingen, elpriset var 7,72 öre/kWh i snitt för den aktuella dagen på Elbörsen Nordpool, i dessa tider vägs elpriset mot kostnaden för personal och görs ronderingen på icke arbetstid ökar kostnaden, i synnerhet nu med den elmarknad som råder.

Annons

Annons

Gällande energibesparingar har EU:s energiministrar fattat beslutet om energibesparingar. Dessa ska träda ikraft den 1 december 2022 och sträcka sig till 31 mars 2023.

Men givetvis ska vi alltid ha energibesparingar i åtanke och det är viktigt att alla deltar och drar sitt strå till stacken.

Har du fler frågor och synpunkter är du hjärtligt välkommen till oss och prata mer om detta över kopp kaffe.

Mattias Andersson Tidaholms Energi  och Johan Elgh samhällsbyggnad Tidaholms kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan